Zidaneova lista "otpisanih": Trener Reala prekrižio petoricu!

Sprema se revolucija

Zidaneova lista "otpisanih": Trener Reala prekrižio petoricu!

Admin Čaušević

Za razliku od nekoliko prethodnih sezona kada su se borili za osvajanje Lige prvaka i domaćeg prvenstva u Real Madridu već u maju počinju pripreme za narednu takmičarsku godinu. 

Ako je vjerovati izvještajima španskih medija od ljeta u svlačionici neće biti mjesta za nekoliko prvotimaca iz aktuelnog igračkog kadra kraljevskog kluba.

Zinedine Zidane sprema pravu revoluciju, a navodno je već sastavio listu od pet igrača na koje više ne račune i morat će tražiti novi klub.

Stručnjak koji je s Realom osvojio tri uzastopne Lige prvaka je prekrižio Jesusa Valleja, Marcosa Llorenta, Danija Ceballojsa, Mariana Diaza i Garetha Balea.

Vellejo igra na poziciji štopera i ove sezone ima svega pet nastupa, veznjak Llorente je igrao češće s 15 nastupa, dok je Ceballos zaigrao na 34 utakmice uz tri postignuta gola.

Mariano Diaz je stigao ljetos iz Lyona. Ovaj 25-godišnjak je plaćen 21 milion, prilikom dolaska zadužio je "sedmicu" Cristana Ronalda, a na terenu se nije proslavio zbog učestalih problema s povredama. Zabio je svega dva gola na 21 nastupu.

Bale je svakako najbolji među "otpisanim" i plan Florentina Pereza je da na ovom igraču zaradi ogroman novac. Velšanin je tražen na Ostrvu i njegov povratak u Premiership se čini veoma izglednim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su u pitanju ostatak igračkog kadra Zizou ima dilema oko budućnosti Luke Modrića i Marcela, dok je stavio "veto" na prodaju Thibauta Courtoisa, Raphaela Varanea, Danija Carvajala i Tonija Kroosa.

Od ljeta će sigurno biti i novih lica u trening kampu Valdebebas, najveće želje Kraljeva su dvije zvijezde Premiershipa, Paul Pogba i Eden Hazard.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
Nijedanodnjih nije bio standardni mora prava cistka i varane,kros,isko i ona krila napolje.dovest hazarda i eriksena i dva odbrambena dobra pus ramos mora igrat neznam zasto neigra 2 mjeseca nemasesta cuvat medju najboljim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi