Zildžović: Nisam mađioničar, ova ekipa može puno više

Novi šef struke Mladosti za SportSport.ba

Zildžović: Nisam mađioničar, ova ekipa može puno više

S. Mlaćo

Samo dva boda ima Mladost iz Doboja kod Kaknja nakon šest odigranih kola nove sezone PL. Dobojlije nisu na svom nivou, a sasvim očekivano desio se i odlazak Nermina Šabića.

Na njegovo mjesto došao je Adnan Zildžović koji je skoro cijeli dio svoje trenerske karijere proveo u Sloveniji, te će sigurno sada imati veoma težak zadatak da probudi Dobojlije i ostvari cilj.

"Kontakti su uspostavljeni prije pet-šest dana, gledao sam momčad protiv Krupe i onda je došlo do konačnog dogovora. Vidio sam da ekipa ima potencijala i optimista sam. Protiv Krupe smo moglo i više, iako je ekipa odigrala veoma dobro. Jučer smo u Bijeljini imali velikih problema sa povredama i kartonima, nastupila je jedna podmlađena ekipa koja vjerovatno nije zajedno bila ni na treningu. Mogao sam vidjeti dosta dobrih stvari, ali nedostajalo je iskustvo, desio se onda i pad koncentracije. I kod vodstva 1:0, imali smo priliku da povedemo 2:0, no to se nije desilo, a onda smo kažnjeni", priča Zildžović za SportSport.ba.

U Doboju kod Kaknja već su okrenuti novom susretu.

"Sada imamo sedam dana da se pripremimo za Čelik i moramo biti puno konkretniji. Optimista sam, vjerujem u ove momke, ali nisam mađioničar. Uz pravi rad i požrtvovanje u svakom susretu možemo biti puno bolji. Pravo lice ove ekipe može se očekivati poslije reprezentativne pauze jer ćemo tada imati dovoljno vremena da se naviknemo jedni na druge, prije svega da se igrači naviknu na rad trenera, jer svaki trener donosi nešto novo".

Njegova filozofija igra je jasna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mladost će biti disciplinovana ekipa. Nismo kao Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg da imamo za naše prilike neograničenu kvalitetu. Dobrom taktikom i discplinovanom igrom u svakom meču ćemo tražiti bodove, a navijači mogu očekivati jednu tvrdu Mladost koja će igrati u oba smjera i imati tu potrebnu kompaktnost. Imamo mladih igrača, svakako da ćemo razmišljati o tome da da ih gurnemo u prvi plan, ali rezultat je naravno najvažniji", dodao je na kraju razgovora Zildžović.

Zildžović je rođen 28. oktobra 1969. godine u Brčkom, posjeduje UEFA Pro licencu, a skoro cijelu dosadašnju trenersku karijeru proveo je u Sloveniji, samo jedan period radio je i u Albaniji. Vodio je Krško, Krku, Belu Krajinu, Dravu Ptuj, Radomlje i albanski Bylis Ballsh.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi