Kompany od uprave Bayerna zatražio prvo pojačanje: "Moramo ga što prije dovesti"

Ima nekoliko želja

Kompany od uprave Bayerna zatražio prvo pojačanje: "Moramo ga što prije dovesti"

Edmir Škorić

Vincent Kompany novi je trener Bayerna, a ovaj bivši belgijski fudbaler spreman je napraviti određene promjene tokom ljeta kako bi klub vratio bundesligašku titulu.

38-godišnji bivši igrač Manchester Cityja je pomalo iznenađujuće dobio priliku da vodi ekipu Bayerna, a Pep Guardiola je bio jedan od onih koji su upravi njemačkog kluba savjetovali da naprave ovakav potez.

Kompany je naslijedio Thomasa Tuchela, koji je sporazumno otišao na kraju sezone u kojoj prvi put nakon 12 godina bavarski div nije osvojio nijedan trofej.

Vincent Kompany je naglasio kako će tražiti apsolutnu agresiju i hrabrost od svojih igrača. "Želim da igrači Bayerna budu hrabri s loptom i da pokažu osobnost. Ekipa mora biti agresivna i utjeloviti ove dvije osobine", rekao je Kompany na konferenciji za novinare. “Očekujem da taj pristup bude prisutan u svakom trenutku utakmice. Uvijek,” zaključio je belgijski trener.

On je trenersku karijeru započeo u Anderlechtu, a potom radio u Burnleyju dvije sezone. Najprije ih je uveo u Premier ligu sa prvog mjesta u Championshipu, a potom je njegov tim ispao iz lige. Sada dolazi s puno optimzma u Bayern, a tu je i lista pojačanja koja želi.

Oglasi

Njemački mediji navode da je Kompany kao prvo pojačanje detektovao ukrajinskog reprezentativca Oleksandra Zinčenka iz Arsenala.

"Moramo ga što prije dovesti", prenose pojedini portali u Njemačkoj navodne riječi kojima je Kompany od uprave kluba zatražio kupovinu fudbalera iz Londona.

Špekulacije oko Zinčenkove budućnosti potaknute su tekućim vezama između Bayerna i mogućeg odlaska Alphonsa Daviesa u Real Madrid. Njemački divovi pomno prate razvoj događaja sa Ukrajincem, mada navijači bavarskog kluba ne misle da bi to bilo pravo pojačanje za njihov klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zinčenko je u Arsenal došao za 35 miliona funti, no imao je dosta problema s povredama, ali i dosta se "gubio" zbog silnih promjena taktika pod vodstvom Mikela Artete. Budući da je prije toga tri godine igrao s Kompanyjem u Manchester Cityju, Zinčenkov stil igre dobro se slaže s vizijom novog menadžera, što potencijalno čini transfer korisnim za sve uključene strane.

Mundo Deportivo piše da je Kompany pored Zinčenka spreman potpisati Danija Olma i Nica Williamsa, a obojicu fudbalera također želi kupiti i Barcelona, koju je preuzeo bivši trener Bayerna Hansi Flick.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi