Zinchenko: Ako ne dobijemo Finsku bod protiv Francuske nam ništa neće značiti
FOTO - EPA

Zinchenko: Ako ne dobijemo Finsku bod protiv Francuske nam ništa neće značiti

A. Beganović

Sjajan rezultat na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostvarila je Ukrajina na gostovanju kod Francuske.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja prvog dana kvalifikacija za Mundijal priredili su Ukrajinci koju su remizirali na gostovanju u Francuskoj (1:1).

Zadovoljan osvojenim bodom je i kapiten ukrajinske reprezentacije Oleksandr Zinchenko.

"Dobro smo odigrali. Nisu Francuzi stvorili puno šansi. U principu smo igrali odlično u defenzivi. Griezmann je postigao fantastičan pogodak, a suđenje je bilo na dobrom nivou, nema prigovora ni protiv koga, ako je bilo nekih grešaka trebamo shvatiti da smo svi ljudi i da svi griješimo", rekao je kapiten ukrajinske reprezentacije pa dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Na kraju smo se, naravno, počeli umarati, glavni trener počeo je praviti zamjene na vrijeme, jer u sredini smo morali puno trčati, a kad smo imali loptu, nismo imali dovoljno snage za izlazak prema naprijed. Prvih 60 minuta smo to napravili, a na kraju smo se malo povukli Sljedeća utakmica je protiv Finske. Ako ih ne pobijedimo, ovaj bod će biti nevažan. Toliko smo napora uložili u postizanje pozitivnog rezultata, pa se punom koncentracijom pripremamo za sljedeću utakmicu. Ovu ćemo zaboravimo, iz nje uzeti najbolje i pripremiti se za sljedeću. Imamo vremena za oporavak, pa ćemo raditi na tom", dodao je Zinchenko.

Top Komentari

celikze
samo neupuceni kazu iznenadjenje....prije ove utakmice sam rekao da FRA nece dobiti UKR ni u jednoj utakmici...kod nas je sve iznenadjenje ako ESP POR GER ITA nepobjede...po nasem ovi drugi igraju dzabe jer kod nas je uvjek prvo mjesto rezervisano za nekoga...to samo kod nas svi drugi igraju za prvo mjesto a kod nas je vec rezervisano
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi