Pobjeda Francuske protiv Engleske najviše razočarala Zinedinea Zidanea

Želja mu se izgleda neće ispuniti

Pobjeda Francuske protiv Engleske najviše razočarala Zinedinea Zidanea

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što je sinoć pobijedila Englesku sa 2:1, a mediji u toj zemlji navode da je taj poraz najviše razočarao legendarnog Zinedinea Zidanea.

Francuska je nastavila s odličnim igrama na Mundijalu na kojem pokušavaju odbraniti zlatnu medalju koju su prije četiri godine ostvojili u Kataru.

Trikolori su sinoć u odličnom meču četvrtfinala uspjeli sa 2:1 da pobijede Englesku i plasiraju se u polufinale gdje ih već u srijedu očekuje okršaj protiv Maroka koji je najveća senzacija u Kataru.

Pobjeda Francuske nad Engleskom i plasman u polufinale je oduševio javnost u toj zemlji, ali mediji u Francuskoj navode da legendarni igrač ove selekcije Zinedine Zidane ima više razloga za tugu nego za sreću.

Naime, poznato je da se Zidane već dugo povezuje s reprezentacijom Francuske i ne krije da mu je velika želja da preuzme selektorsko mjesto, ali čini se da se to neće tako brzo desiti.

Očekivalo se da bi Zidane trebao da bude novi selektor Francuske nakon Mundijala u Kataru, no nakon sinoćnje pobjede protiv Engleske šanse za to su se itekako smanjile.

Oglasi

Pred odlazak u Katar čelnici FS Francuske su pred Didiera Deschampsa postavili uslov da mora doći minimalno do polufinala ukoliko želi da ostane selektor, a on je taj ultimatum sinoć ispunio.

Deschamps ne krije da također želi što duže biti na poziciji selektora i navodno sigurno je da će tu ostati i nakon nastupa u Kataru bez obzira da li će Francuska odbraniti tiulu ili ne.

Le Parisien jutros je objavio da će Deschamps produžiti ugovor do kraja 2024. godine i da će voditi Francusku i u narednom ciklusu za Evropsko prvenstvo koje se igra za dvije godine.

Opcija da Zidane preuzme Francusku početkom iduće godine je očito pala u vodu što će sigurno pogoditi ovog stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zidane je u prethodnih godinu dana uporno odbijao ponude mnogih evropskih velikana jer je bio siguran da će doći na selektorsku poziciju Francuske nakon Mundijala u Kataru, ali čini se da je to sada nemoguća misija.

To znači da se Zidaneova želja i najveći san još uvijek neće ispuniti, a da li ćemo ga vidjeti od januara na trenerskoj klubu nekog drugog kluba ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

plemic
čauše pišeš gluposti: "Francuska je nastavila s odličnim igrama na Mundijalu na kojem pokušavaju odbraniti zlatnu medalju koju su prije četiri godine ostvojili u Kataru."
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi