Nevjerovatno koliko je moćan Perez: Zidane konačno otkrio kako je završio s brojem 5 na leđima!

Nije imao izbora

Nevjerovatno koliko je moćan Perez: Zidane konačno otkrio kako je završio s brojem 5 na leđima!

A. Čaušević

Zinedine Zidane je član Real Madrida bio od 2001. do 2006. godine kada je i završio karijeru. 

U tada rekordnom transferu vrijednom 77 milion eura Zidane je iz Juventusa prešao u Real Madrid gdje je igrao s brojem 5 na leđima.

Duže od dvije decenije nakon dolaska u Real u razgovoru za L'Equipe povodom svog 50. rođendana legendarni Francuz je otkrio tajnu o famoznoj petici na svom broju.

I tada je predsjednik Reala bio Florentino Perez. Poznato je da je ovaj fudbalski moćnik jako autoritativan što je na svojoj kože osjetio i Zizou.

"Kada sam potpisao Florentino mi je rekao: 'U mojoj ekipi se nose brojevi od 1 do 11. Nema ni brojeva 35 ni 45 na leđima. Samo je slobodan broj 5.. Odgovorio sam mu: 'Nema problema, odmah ću ga uzeti.' Ta petica mi je dala mnogo", kazao je Zidane.

"Pet godina u Juventusu, pet godina u Realu. Nevjerovatne stvari me vežu za broj 5. Pet puta sam s Realom učestvovao kao pobjednik Lige prvaka. Jednom kao igrač, jednom kao pomoćnik Carlu Ancelottiju, a tri puta kao trener.."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nekako se sve to dešava i u mom životu. Kada odemo u hotel, ako završim na petom spratu, sigurno ćemo pobijediti utakmicu. Zaista ima posebnih stvari s brojem 5."

Međutim, kako su se stvari u međuvremenu promijenile izgleda da je i Perez malo omekšao pa je sve više igrača Reala koji igraju s brojevima većim od 11. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ćaća
2 3
Salihović23
Pravilo la lige nema broja preko 25 za prvotimca, a za golmane iskljucivo brojevi 1 i 13
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi