Najbogatiji tim svijeta kreće sa poslom: Brendan Rodgers će biti kreator novog Newcastlea
Foto - EPA

Rodgers prvi izbor za menadžera

Najbogatiji tim svijeta kreće sa poslom: Brendan Rodgers će biti kreator novog Newcastlea

M. Šljivak

Steve Bruce neće još dugo biti menadžer Newcastlea.

Klub sa St. James Parka kreće u ozbiljne promjene nakon što su postali najbogatiji tim svijeta, a prva bi se mogla desiti na menadžerskoj poziciji.

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio ima informaciju da će novi menadžer Svraka postati Brendan Rodgers.

Ovaj 48-godišnji stručnjak trenutno vodi ekipu Leicestera. Pod njegovim vodstvom ovaj klub igra zaista dobro, ali po svemu sudeći on će uskoro preuzeti Newcastle.

Rukovodstvo tima sa St. James Parka će za Rodgersovu slobodu morati da isplati odštetu od 16 miliona funti.

Brendan Rodgers je menadžersku karijeru počeo je u rezervama Chelseaja, a vodio je potom Watford, Reading, Swansea, Liverpool i Celtic.

Od 2019. godine je na klupi Leicestera sa kojim je osvojio FA Kup i Community Shield.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dolazak u Newcastle Rodgersu bi mogao biti veliki izazov. Imat će zaista ogroman novac za dovođenje igrača jer su Svrake trenutno najbogatiji tim svijeta.

Top Komentari

Jupp
Rodgers odlican
9 1
Guber
Pametan izbor za postepeno jačanje ekipe. Bilo koji drugi menadžer koji nema iskustvo premier lige za sad neće ništa napraviti.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti