Zinedine Zidane saopštio igračima da napušta Real Madrid
Foto - EPA

Ugledni novinar otkrio vijest

Zinedine Zidane saopštio igračima da napušta Real Madrid

M. Šljivak

Zinedine Zidane saopštio je igračima Real Madrida da napušta klub na kraju sezone.

Španski novinar Mario Cortegana, koju je itekako relevantan, donio je vijest kako je Zidane odluku o odlasku saopštio igračima i uskoro će sve biti zvanično.

Jučer se pojavila informacija kako je Zidane umoran fizički i psihički i da će napustiti klub, a sada je stigla još jedna potvrda da će tako zaista i biti.

Očigledno će Kraljevi u narednoj sezoni morati da potraže novog trenera, a vidjet ćemo za koga će se odlučiti Florentino Perez.

Ovo je legendarnom francuskom stručnjaku drugi mandat na klupi kraljevskog kluba, a započeo ga je u martu 2019. godine.

Ipak, za razliku od prvog (2016-2018) u kojem je osvojio tri trofeja Lige prvaka, La Ligu, dve UEFA i španska Superkupa, te FIFA svjetsko prvenstvo za klubove, ovog puta je došao samo jedan trofej.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je pod njegovim vodstvom prošle sezone osvojio titulu prvaka Španije, ali sada su dva boda iza Atletica i put do titule će biti jako težak.

Zidane je Real vodio u 318 utakmica i ima učinak od 198 pobjeda, 70 neriješenih rezultata i 50 poraza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi