Zinedine Zidane je našao novi posao, na klupu se vraća u junu

Trofejni stručnjak opet u klupskom fudbalu

Zinedine Zidane je našao novi posao, na klupu se vraća u junu

A. Čaušević

Zinedine Zidane je pronašao novi trenerski angažman. Ako je vjerovati inostranim medijima trofejnog stručnjaka ćemo ponovo na klupi gledati od juna.

Nakon odlaska iz Real Madrida Zidane je imao želju da preuzme reprezentaciju Francuske, ali je FS te zemlje odlučio da ukaže povjerenje Didideru Deschampsu za još četiri godine.

Nekada odlični fudbaler, a danas sjajni trener je nedavno izjavio da ima veliku želju da pronađe novi posao, a ista će mu biti ispunjena od mjeseca juna.

"Moja želja je da nastavim raditi posao. Sada imam vremena, ali ne znam koliko će to trajati. Možda od juna to neće biti slučaj", rekao je Zidane za Figaro.

Francuski mediji pišu da će Zidane na kraju sezone naslijediti Cristophea Galtiera na klupi PSG-a nakon još jedne neuspješne sezone za pariške Svece.

Spominjala su srazna imena u proteklom periodu kao mogući Galtierovi nasljednici. U igri su bili Antonio Conte, Jose Mourinho pa i Luis Enrique, međutim želja bogatih Katarana je odavno poznata.

Oglasi

PSG-u je posao olakšala i činjenica da nije imao previše konkurencije pošto Real nije zagrijan za Zidaneov povratak bez obzira na upitan status Carla Ancelottija.

S druge strane i Juventus koji je viđen kao naredni Zidaneov klub i dalje vjerujue Massimillianu Allegriju na klupi.

Osim Galtiera na kraju sezone Parižane će napustiti i sportski direktor Lucas Campos pa će tako Zidane imati pune ruke posla.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na Parku prinčeva se očekuju i značajne igračke promjene, prije svih vrlo je izvjetan odlazak Lionela Messija kao i još nekih drugih igrača.

Zidane je sa Realom pokazao trenersku klasu pa će biti interesantno vidjeti kako će se snaći u PSG-u. Za cilj će imati samo jedno - osvojiti Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi