Francuzi plasirali senzaciju: Poznato gdje Zidane nastavlja trenersku karijeru

Tvrdi RMC Sport

Francuzi plasirali senzaciju: Poznato gdje Zidane nastavlja trenersku karijeru

Eldar Ganibegović

Čini se da je poznato gdje će trenersku karijeru nastaviti Zinedine Zidane.

Francuski RMC Sport prenosi kako će legendarni Zidane najkasnije na ljeto 2022. godine preuzeti PSG, trenutnog lidera francuske Ligue 1.

Trenutno je trener PSG-a argentinski stručnjak Mauricio Pochettino, no RMC Sport piše da je samo pitanje dana kada će on postati bivši, s obzirom na to da je izgubio povjerenje uprave kluba.

Također, njegovo ime se konstantno povezuje i s dolaskom u Manchester United na mjesto Ralfa Rangnicka, koji je samo privremeno rješenje nakon što je s klupe otišao Ole Gunnar Solskjaer.

Ovu vijest objavio je Daniel Riolo, novinar koji je prvi najavio i dolazak Lionela Messija na Park Prinčeva, pa samim tim ova vijest dodatno dobija na težini.

Dakle, na ljeto bismo mogli vidjeti Pochettina u ManchestVodier Unitedu, a Zidanea u PSG-u. Najgore će, ni kriv ni dužan, proći Ralf Rangnick.

Podsjetimo, Zidane je cijelu trenerku karijeru proveo u Real Madridu. Vodio je U17 momčad, bio asistent Carla Ancelottija na 60. utakmica 2013. i 2014. godine, bio asistent i glavni trener u Real Madrid Castilli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon toga u dva navrata bio je šef struke prvog tima Real Madrida, s kojim je tri puta osvojio Ligu prvaka, dva puta špansku Primeru, po dva put španski i UEFA Superkup, te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Također, 2017. i 2018. godine 49-godišnjak je proglašen za najboljeg trenera na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi