Glamur i luksuz mu ne pristaju: Ni sam ne zna koliko ima novca, a ulicom hoda u trenerci...

Nedavno je dobio ponudu od 150 miliona eura

Glamur i luksuz mu ne pristaju: Ni sam ne zna koliko ima novca, a ulicom hoda u trenerci...

A. Čaušević

Bez obzira na silne milione na računima i ogromnu popularnost neke poznate sportske ličnosti jednostavno ne teže ka glamuru i luksuzu. To je očigledno i sa fudblaskim herojem jedne cijele generacije.

Kao fudbaler je bio najbolji na svijetu, a isto je doživio i kao trener. Ne postoji ljubitelj fudbala da nije čuo za njega ili da ga ne može prepoznati.

S obzirom na popularnost, slavu i ugled, logično bi bilo da se u njegovoj pratnji nalaze i tjelohranitelji, međutim to nije slučaj. Nastoji da živi maksimalno normalan život bez prevelike pompe i pojavljivanja u javnosti.

Zinedine Zidane je nedavno fotografisan kako na utakmicu Real Madrida dolazi potpuno normalno obučen u crnoj trenerci i kačketom na glavi.

I dok je njegova pratnja bila elegantno obučena, čuveni Francuz je bio sušta suprotnost. Sportski je tip cijelog života i jednostavno se u sportskoj odjeći osjeća najkomfornije.

Oglasi

Znali smo vrlo često Zidanea vidjeti i u odjelu, na svečanostima ili dok vodi Real Madrid, ali jasno je da ga u privatnom životu otmjenost i previše ne privlači.

Tokom igračke karijere, a zatim i trenerske karijere zaradio je ogroman novac, procjenuje se da je težak oko 120 miliona, ali neko ko ga ne zna nikad ne bi pomislio da je ustvari multimiloner.

Da za Zidanea novac nikad nije igrao presudnu ulogu pokazuje i nedavna ponuda iz Saudijske Arabije, tačnije od Al Nassra za kojeg nastupa Cristiano Ronaldo.

Saudijci su 50-godišnjaku ponudili nevjerovatnih 150 miliona eura, ali se uspješni trener zahvalio te i dalje strpljivo čeka novu priliku da radi na najvećem nivou.

Zidaneova tiha patnja je bila reprezentacija Francuske, međutim Didider Deschamps je ostao na klupi Trikolora pa će bivši osvajač Zlatne lopte morati čekati neku drugu priliku.

Do sada je vodio samo Real, a dva mandata među Kraljevima su mu donijela epitet jednog od najboljih svjetskih trenera jer je jedini u historiji modernog fudbala koji je tri puta u nizu osvojio Ligu prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti