Sazvana hitna press konferencija u Madridu za danas - bit će objavljena velika odluka

Bit će sve otkriveno

Sazvana hitna press konferencija u Madridu za danas - bit će objavljena velika odluka

E. Škorić

Kako je objavila novinarka Marce koja prati dešavanja u Real Madridu, u toku dana biće saopćena konačna odluka Karima Benzeme.

Real Madrid je očito prihvatio činjenicu da ostaje bez najboljeg strijelca i još jedne legende, pošto je Benzema pristao da ide u Saudijsku Arabiju odakle dolazi ponuda koja se nije mogla odbiti.

Iskusni golgeter je Florentinu Perezu obznanio svoju odluku, a Real naravno nije htio da kvari planove igraču, kojem će Al-Ittihad dati 400 miliona eura za dvije godine ugovora, sudeći prema raznim izvještajima.

Očekuje se ubrzo da Real Madrid i Benzema javnosti saopće konačnu odluku, pa je navodno zbog toga i sazvana hitna press konferencija najavljena za danas ili večeras.

Arapi su Benzemi dali sve ovlasti - mogućnost da sam izabere i grad u kojem će boraviti tokom ugovora i klub za koji će igrati, a nakon umirovljenja čeka ga uloga ambasadora Svjetskog prvenstva 2023. godine. U prevodu - živjet će kao kralj.

[twitter]https://twitter.com/MariaTrisac/status/1664241767263137792[/twitter]

Oglasi

AS je naveo da Saudijska Arabija trenutno slijedi dva paralelna puta u svom planu da dobije domaćinstvo Svjetskog kupa 2030. godine.

Prvi uključuje ugovaranje velikih zvijezda da podrže njegovu organizaciju, kao što je to učinio Katar angažiranjem Xavija, Zinedinea Zidanea i drugih prije nego što je osvojio pravo domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. Drugi put uključuje osiguravanje da dobiju što više glasova od 56 afričkih saveza.

Benzema će biti druga velika zvijezda nakon Cristiana Ronalda koja će put Saudijske Arabije, a vjeruje se da bi to mogao uraditi ovog ljeta i Lionel Messi, koji se oprašta od PSG-a, što je potvrđeno, ali još uvijek bira između Al Hilala, Inter Miamija i Barcelone, kojoj sada svi daju najmanje šansi zbog financijske (ne)moći.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je u Madrid ošao još 2009. godine iz Lyona i odigrao je preko 400 utakmica za kraljevski klub. S klubom je osvojio apsolutno sve, uključujući čak pet naslova Lige prvaka i dva ligaška naslova.

U Madridu će sada morati da kupe novog napadača, a spominju se razna imena, dok je Marca ranije danas objavila da je Kai Havertz vrlo realna opcija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Ma naravno, nek ide uzme velike pare i to bi bilo to. Hvala za sve sto si uradio za Real majstore.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi