Zidane 21 godinu kasnije otkrio na šta ga je natjerao Florentino Perez: "Nije bilo izbora"

Ništa mu drugo nije preostalo

Zidane 21 godinu kasnije otkrio na šta ga je natjerao Florentino Perez: "Nije bilo izbora"

E. Škorić

Legendarni Francuz Zinedine Zidane (51) proslavio se u Madridu, gdje je kao igrač Reala radio velike stvari, a kasnije i kao trenre.

Zidane je u Real došao 2001. godine za tada vrtoglavih 77 miliona eura iz Juventusa. Ostatak karijere proveo je u Realu, te bio jedan od najboljih fudbalera tog tima i jedan od najboljih na svijetu.

Osvajao je Ligu prvaka sa Realom jednom kao igrač i tri puta kao trener. Francuz je istinska legenda jednog od najvećih klubova na svijetu, a nekoliko posljednjih sezona je na dresu nosio broj koji nije bio uobičajen za igrače na njegovoj poziciji.

"Nije bilo izbora. Dres s brojem 10 bio je kod Figa, a predsjedniku su se sviđali klasični brojevi, od 1 do 11, rekao mi je da mi nismo u američkom fudbalu. Nakon Sanchisovog umirovljena samo je dres s brojem 5 bio slobodan. Natjerao me Perez da uzmem dres s brojem pet i ja sam to prihvatio. Na kraju sam se vezao za taj broj", otkrio je Zidane.

Nasljednik Luke Modrića je dobio tu čast - brojke koje ima su nestvarne

Interesantno je da je broj 5 naslijedio Jude Bellingham, koji je ovog ljeta došao iz Borussije Dortmund. S obzirom na to kakve partije pruža za sada Englez, čini se da zaista ima nešto posebno u toj "petici".

Bellingham je postigao 13 golova uz tri asistencije na 14 utakmica i u Madridu se svi nadaju da će krenuti stopama Zidana i da će biti jednako uspješan kao i Francuz.

Oglasi

Po mnogima je Bellingham već sad ozbiljan kandidat za osvajanje Zlatne lopte u 2024. godini, mada je naravno još rano da se govori o tome. No, odlaskom Ronalda i Messija iz Evrope, sve su oči uprte u mlade talente poput Judea, Viniicusa, Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea.

Nasljednik Luke Modrića će novi pogodak tražiti sutra navečer u duelu sa Valencijom, kada Real bude tražio 10. pobjedu u sezoni.

Real Madrid je ispod "malih" Katalonaca

Kraljevi trenutno nisu na vrhu, imaju dva boda manje od senzacionalne Girone, pa moraju da se nadaju i kiksu manjeg rivala iz Katalonije. Girona ima teško gostovanje Rayo Vallecanu, pa nije isključeno da ponovo ovog vikenda dođe do promjene na samom vrhu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A kiksove i jednih i drugih očekuju Barcelona i Atletico Madrid, trećeplasirani i četvrtplasirani tim La Lige. Barca će u nedjelju ugostiti Alaves, dok će Atletico imati zahtjevan domaći meč protiv Villarreala.

Svi nabrojani, izuzev Girone, ove sedmice imali su izazove u Ligi prvaka. Atletico je razbio Celtic, Real je bio siguran protiv Brage, ali je Barca razočarala i izgubila u Njemačkoj od Šahtara.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi