Život ga nije mazio dok se nije pojavio Salihamidžić: "Vi iz McDonald'sa ako ovo gledate..."

Davies otkrio zanimljivu stvar

Život ga nije mazio dok se nije pojavio Salihamidžić: "Vi iz McDonald'sa ako ovo gledate..."

E. Čaušević

Bayern je prošle sezone izdominirao u svim takmičenjima, te su uspjeli da osvoje tripletu što nije mnogim klubovima uspjelo u prošlosti.

Bavarci su se prošetali Ligom prvaka i postali su prvi klub koji je slavio u svakoj utakmici prošle sezone u ovom takmičenji. No, jedno od najvećih otkrića za ovaj klub bio je nevjerovatni Alphonso Davies koji je oduševio fudbalski svijet svojim igrama.

Davies je postao nevjerovatno popularan nakon utakmice protiv Barcelone kada je odigrao nestvaran meč. Kanađanin je zaustavio svog idola Lionela Messija, a maestralan je bio i u fazi napada.

Ovaj 19-godišnjak u Bayern je stigao početkom 2019. godine iz Vancouvera za deset miliona eura i tada nikom nije bilo jasno ko je on. No, za samo godinu dana je pokazao o kakvom talentu se radi, te je oduševio ljubitelje fudbala.

Njegova porodica u djetinjstvu nije živjela baš najbolje, a preko izbjegličkih kampova u Liberiji i Gani uspjeli su nekako doći do Kanade. On je od malih nogu želio da finansijski pomaže porodici i fudbal mu nije uvijek bio baš u prvom planu.

Prije nekoliko dana Davies je čak otkrio da je često dobijao odbijenice kada je tražio posao. Zbog toga je "prozvao" i McDonald's jer je i kod njih aplicirao za posao, ali nikada nije dobio poziv.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Vi iz McDonald'sa ako gledate ovo, aplicirao sam za posao u jednoj od vaših franšiza. Nikada me niste nazvali nakon toga", poručio je Davies.

Međutim, za njega se sve okrenulo kada ga je otkrio Hasan Salihamidžić na jednoj od turnera u SAD-u i Kanadi i znao je odmah da ga mora dovesti u Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dda27
Strašan igrac
8 0
Sajaga
Pa bracuga sto mu nisi odmah ponudio i BIH drzavljanstvo, dje je Kanada i fudbal. Steta
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi