Život nije fer: Samo se priča o povredi Salaha, izjavi Ronalda, a šta znače suze Carvajala?

I on je zaslužio trenutak pažnje

Život nije fer: Samo se priča o povredi Salaha, izjavi Ronalda, a šta znače suze Carvajala?

Fantastični desni bek Real Madrida Daniel Carvajal doživio je sinoć veoma nezgodnu povredu u finalu Lige šampiona protiv Liverpoola. Svi poslije sinoćnjeg spektakla u Kijevu pričaju o povredi Mohamneda Salaha, izjavi Cristiana Ronalda nakon susreta, a zapravo je najtužnija sudbina zadesila Carvajala.

Prvo ćemo vas podsjetiti da Carvajalu sinoćnji događaj nije nimalo stran. Vjerovali ili ne, on se i u finalu Lige prvaka prije dvije godine protiv Atletico Madrida također povrijedio i morao je izaći iz igre. Zanimljivo i tada je plakao, ali ne bez razloga. Zbog te povrede van terena je bio nekoliko sedmica i propustio je Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Isti scenario desio se i sinoć. Povrijedio je tetivu nakon jednog duel i veoma brzo je morao napustiti teren. Ponovo je plakao, a da li sa razlogom, još se ne zna. Za sada nije poznato kolko je ozbiljna njegova povreda i što je najbitnije da li će igrati u Rusiji, ali vjerovatno fudbaleri odmah nakon povrede otprilike znaju o čemu se radi i koliko je ozbiljno, pa vjerovatno ni Carvajal nije uzalud plakao.

Španski mediji još uvijek ne raspolažu sa zvaničnim informacijama da li će Carvajal igrati u Rusiji ili ne, ali zato su mu već pronašli zamjenu na spisku selektora - to je Marc Bartra. Da li će selektor Julen Lopetegui biti primoran da mijenja desnog beka u Rusiji ili ne, ostaje nam da vidimo u narednim satima ili danima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, ovo je treća povreda za Carvajala u toku ove sezone, a prije sinoćnje već je dva mjeseca bio "out" nakon problema sa srcem, te je doživio i povredu protiv Bayerna u polufinalu kada je povrijedio bedra.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi