Žižović: Bez obzira ko bio trener ambicije Zrinjskog su uvijek osvajanje duple krune

Plemići danas startaju s pripremama

Žižović: Bez obzira ko bio trener ambicije Zrinjskog su uvijek osvajanje duple krune

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog danas počinju pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH.

Plemići će se okupiti danas na stadionu kada će u 17:30 sati biti održana prozivka, a pola sata kasnije igrači mostarskog kluba će odraditi prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu.

Pred početak priprema oglasio se i trener ovog tima Mladen Žižović koji je govorio za Zrinjski TV.

"Specifična je situacija što se tiče priprema. Bili smo aktivni i prije ovoga, tek smo 1. juna završili s treninzima, radili smo individualno u toku pauze i sigurno da ćemo relativno spremni dočekati početak priprema. Vidjet ćemo u kakvom stanju su igrači, nadam se da će svi biti zdravi i da ćemo u dobrom raspoloženju krenuti u novu sezonu", rekao je Žižović, te se osvrnuo na plan priprema.

"Okvirni plan jeste da početni period da odradimo na našem zaista dobrom terenu. Onda ćemo se preseliti na Kupres gdje ćemo boraviti sedam dana i na kraju tih mini priprema odigrat ćemo jednu pripremnu utakmicu s Krupom u Tomislavgradu".

Žižović se dotakao i pojačanja za novu sezonu.

"Možda nije specifično za Zrinjski da toliko rotira u ovom prelaznom periodu, odredili smo se na takav način rada. Bit će sigurno još novih igrača koji će nas pojačati i nadamo se da će to biti u što skorijem roku. Prelazni rok traje do početka oktobra i nećemo žuriti s nekim ishitrenim odlukama. Moramo biti 100% sigurni u neke igrače koji će doći. Nadam se da su ovi igrači sigurno pojačanja koji su došli".

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na kvalifikacije u Evropskoj ligi nakon što je UEFA donijela odluka da će se igrati samo jedan meč.

"UEFA je donijela takvu odluku i moramo se prilagoditi tome. Sigurno da je nezgodno ako izvučemo nekoga na strani, ali mi smo favoriti jer ćemo vjerovatno biti nosioci u prva dva pretkola. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo jer ćemo odigrati nekoliko utakmica u prvenstvu i nećemo imati pravo da tražimo neki alibi da nismo u nekoj dobroj formi. Bilo bi dobro kada bi utakmicu igrali u Mostaru, ali sačekat ćemo to izvlačenje i vidjet ćemo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Žižović je na kraju poručio da su ambicije Plemića u novoj sezoni jasne.

"Ambicije Zrinjskog se znaju bez obzira ko je trener. Sigurno da idemo na duplu krunu i da pokušamo doći do minimalno trećeg pretkola u Evropi. To je nešto što se uvuklo u klub u prethodnom periodu s obzirom da smo ubjedljivo najuspješniji kolektiv sa šest osvojenih titula. Sama ta historija nas tjera da budemo dobri i ove sezone i da vratimo titulu u Mostar".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
E zato ova moja jadna drzava i jes gdje jes!
0 2
Ende
Ambiciozno... svaka ćas, a ne ko neki... realno XD
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi