Žižović: Gledamo svoje dvorište

Trener Zrinjskog

Žižović: Gledamo svoje dvorište

E. Škorić

Zrinjski u subotu igra protiv Slobode, a na press konferenciji su se pojavili trener Mladen Žižović i defanzivac Tomislav Barbarić.

Plemići su bili uspješni u Zenici protiv Čelika na prvom gostovanju u proljetnom dijelu prvenstva, a sada će odigrati domaći meč i opet sa crveno-crnima, ali ovaj put rival će biti tuzlanski premijerligaš.

"Čeka nas sličan protivnik kao što smo imali u Zenici, s tim da sada igramo kod kuće i da će to vjerovatno biti drugačiji način i stil igranja. Iako je Sloboda mlad i dobar tim, posebno u veznom redu, mi ćemo imati drugačiju ideju i cilj i probaćemo da uknjižimo još jednu vrijednu pobjedu", rekao je Žižović, dodavši:

"Rezultat je najvažniji i jedina istina u svemu ovome. Bonus je ako uz rezultat dođe i dobra i efikasna igra, ali smatram da se svi moramo podrediti rezultatu. Najbitnije da smo slavili u Zenici i da smo ove sedmice na miru radili. Očekujemo da ćemo uz neophodnu podršku navijača, maksimalan angažman i ozbiljan pristup doći do igre i rezultata protiv Slobode".

"Dario Rugašević je skupio tri žuta kartona, Rustemović je trenirao i bit će u rosteru. Miljan Govedarica je jučer odradio zahtjevan trening i već je u trenažnom procesu, ali smatram da ne bi trebali sada previše rizikovati s njim. I terenis u teški, ostavićemo ga za neke 'ljepše' utakmice".

O Slobodi?

"Analizirali smo Slobodu, radi se o izuzetno jakom protivniku kojeg predvode neki iskusni igrači poput Bekrića i Husejinovića. Možda to nisu pokazali u prvom kolu, ali izuzetno su kvalitetni, siguran sam da će i oni ući u ritam. Imaju odličnog mladog trenera koji daje posebnu energiju tom timu. Kako god, mislim da će ovo biti zahtjevna utakmica i moramo ući s velikom željom da ostvarimo pobjedu".

Komentar na prvo proljetno kolo?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Gledamo svoje dvorište i situaciju da sami o sebi odlučujemo. Ukoliko dođe do nekih nepredviđenih kikseva za naše rivale, onda još bolje. Zaostajali smo osam bodova, sada smo tu na minus pet. Gledamo sada da dođemo do trećeg mjesta. Nećemo ciljati daleko, pokušat ćemo ići da prestignemo prvog iznad sebe", dodaje Žižović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi