Oglasili se iz NK Čelik: Došlo je do nesporazuma između trenera i prevodioca

Umit Ozat u centru pažnje

Oglasili se iz NK Čelik: Došlo je do nesporazuma između trenera i prevodioca

E. Čaušević

Trener NK Čelik, Umit Ozat, jučer se našao u centru pažnje nakon press konferencije poslije meča protiv Zrinjskog.

Zeničani su poraženi na svom terenu od mostarskog kluba sa 2:0, a trener Ozat koji je bio u centru pažnje na press konferenciji. Naime, na početku svog obraćanja novinarima trener Čelika je čestitao kolegi Mladenu Žižoviću na pobjedi, a zatim je od njega zatražio da napusti pressicu.

Žižović je bio vidno iznenađen ovakvim potezom trenera Čelika, te je napustio press konferenciju i poželio je zeničkom klubu da ostanu u Premijer ligi.

No, nakon svega oglasio se i Čelik koji je putem svoje zvanične stranice objasnio da Ozat nije otjerao Žižovića s press konferencije, te da je jednostavno došlo do nesporazuma između trenera i prevodioca.

"Zenica je uvijek bila i ostala gostoprimljiv grad, a nogometni klub Čelik uvijek je poštivao svakog protivnika, kako na terenu, tako i van njega. Klubovi, treneri,igrači, menadžeri, ali i svi ostali koji dolaze u naš grad i naš klub su uvijek dobro došli. Jučer je u toku press konferencije koja je održana u prostorijama stadiona Bilino polje, povodom 20-og kola BH Telecom Premijer lige, došlo do nesporazuma između trenera našeg kluba i prevodioca, zbog čega se u medijima proširila vijest o grubom i nedoličnom ponašanju prema treneru HŠK Zrinjski Žižović Mladenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je NK Čelik imao poteškoće prilikom registracije i prijave stranih državljana, koje su dovele do toga da isti nemaju pravo nastupa na prvenstvenoj utakmici koja je odigrana jučer, Ozat je, na sebi svojstven način, želio javnost upoznati s tim. Trener Umit Ozat je maksimalno respektujući trenera HŠK Zrinjski čestitao pobjedu njegovoj ekipi. Želio je objasniti problem sa radnom dozvolom i administracijom pa je rekao 'Nakon što trener Žižović završi svoje izlaganje, želio bih pričati o stvarima koje nemaju veze sa sportom, timom niti utakmicom koja je odigrana'. Nažalost, prijevod nije izveden na ovaj način što je dovelo do pojave različitih medijskih natpisa, te još jednom pokazalo da je NK Čelik nažalost predmet za senzacionalne naslove pojedinih portala.

Smatramo da nije bilo nepoštovanja ni prema jednom klubu, treneru niti igraču jer to ne odgovara našem karakteru, niti ugledu koji ovaj klub, njegovi navijači i osoblje uživaju u BiH, pa i šire", objavili su iz zeničkog kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Za sve je kriv klon od prevodioca ala Kemal Malovcic....:)
28 0
Samo_Realan
Jucer je rekao neko u komentaru to isto, nista mijenjajte prevodioca, nije ovo kurs pa da može griješiti, sutra ce nekom opet isto nešto loše reći greškom
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi