Žižović: Gospodski su postupili u Radniku, drago mi je što sam se vratio u voljeni klub

Novi trener Zrinjskog

Žižović: Gospodski su postupili u Radniku, drago mi je što sam se vratio u voljeni klub

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

HŠK Zrinjski saopštio je jutros zvanično da je Mladen Žižović novi trener ovog kluba, te da je na ovo mjesto stigao umjesto Harija Vukasa.

Vukas je nakon poraza od Zvijezde 09 dobio otkaz na klupi Plemića, a mostarski klub odlučio je angažovati Žižovića koji je dobio sporazumni raskid saradnje s Radnikom. Žižović je sa Zrinjskim potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Ovaj 38-godišnji stručnjak je većinu igračke karijere proveo upravo u Zrinjskom za koji je odigrao 170 utakmica. Žižović je danas u prostorijama stadiona pod Bijelim Brijegom zvanično predstavljen kao novi trener ovog tima.

"Iskreno da vam kažem da ne bude floskula, ali mi je čast i zadovoljstvo što sam tu. Drago mi je što se vraćam u moj klub gdje sam proveo najbolje igračke dane u karijeri. Ali to su dva različita posla i to je nespojivo. Vežu me najljepše uspomene za ovaj grad, ali dolazim u novoj ulozi i očekivanja su velika jer je Zrinjski najuspješni bh. klub i znam gdje dolazim. Da ne vjerujem u sebe ne bih dolazio. Nadam se da ću sa stručnim štabom doprinijeti da Zrinjski igra kvalitetno i postiže dobre rezultate i to je osnovni cilj. Prvi utisci su lijepi, ali očekuje nas posao i tu nema emocija", rekao je Žižović na početku i nastavio.

"Vrijeme će pokazati da li sam bio spreman ili ne, ali sigurno neću razočarati. Znam kakva su očekivanja i vrlo dobro mi je poznata situacija u klubu i Premijer ligi. Prihvatio sam ulogu s velikom odgovornošću i svi imamo isti cilj. Siguran sam da ćemo novom energijom doći do velikih stvari".

"Želim se zahvaliti ljudima u Bijeljini. To je bila teška odluka za mene, nije uobičajeno da jedan trener iz PL dođe iz jednog u drugi klub. Postigao sam dogovor gospodski s predjsednikom kluba i došli smo do toga da napravim iskorak u karijeri trenerskoj i hvala im na tome. Još jednom kažem ovo je nova stranica i izazov. Hvala svima u bivšem klubu, a posebno igračima jer su oni zaslužni za sve rezultate. Od danas se ne osvrćem više na tom, okrenuo sam novu stranicu i idem od nule".

Žižović se osvrnuo i na bivšeg trenera Harija Vukasa.

"Bilo bi nekorektno bilo šta reći za mog kolegu. Smatram da je radio najbolje što je mogao i ostavio je veliki trag pogotovo u evropskim mečevima. No, analizirat ćemo što rezultati u posljednje vrijeme nisu bili baš dobri. Ono što "bode u oči" jeste što imamo malo pobjeda u gostima, tu su i povrede, ali vidjet ćemo. Moramo početi igrati u gostima kako se igra i na domaćem terenu. Igrat će samo onaj ko može i dokaže se, mene ne zanimaju imena i prezimena. Godine nisu bitne ili možeš ili ne možeš. Uzeću za primjer Đurića koji ima 38 godina. Smatram da će biti sve kako treba, siguran sam da imam dobre igrače u svlačionice koji znaju šta je cilj. Jedva čekam da počnemo trening danas bez obzira što je kiša".

Zrinjski će reprezentativnu pauzu iskoristiti za odlazak u Međugorje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Plan je da idemo sutra u Međugorje i u subotu odigramo prijateljski meč. Da se zbližim s ekipom što prije i tražiću odmah maksimali angažman od njih. Kako treniraš tako ćeš i igrati i to je to".

Novi trener Zrinjskog poručio je da se stručni štab neće sigurno mijenjati do kraja prvog dijela sezone, ali da se ni na zimu neće praviti radikalne promjene.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Sretno i pobjeda protiv FK Vrapcica
4 10
KlaCkaLica11
HSK ZRINJSKI 1992 MEĐUGORJE JE HDZ-ova NAKAZA!
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi