Žižović skoro pa pustio suzu: "Teško je kontrolisati svlačionicu koja je potonula"

Zrinjski nesretno ispao

Žižović skoro pa pustio suzu: "Teško je kontrolisati svlačionicu koja je potonula"

A. Čaušević

Zrinjski je bio na korak od najvećeg uspjeha u evropskim takmičenjima i plasmana u play-off Evropske lige. 

Odigrali su Plemići odličan meč na gostovanju protiv favorizovanog APOEL-a. Nakon 120 minuta igre bilo je 2:2, a Kiprani su prošli zahvaljujući boljim izvođenjem penala.

Razočarenje u taboru mostarskog tima je veliko. Trener Mladen Žižović je skoro pa zaplakao dok je davao izjavu za klupsku televiziju.

"Vidjeli smo sve nakon ovih 120 minuta, ušli smo u penal seriju, gdje nismo imali dovoljno sreće, znanja, ne znam ni ja čega... Ali mislim da smo bili bolji, pogotovo drugo poluvrijeme. Objektivno imali smo situaciju da pobijedimo u regularnom dijelu", rekao je Žižović za Zrinjski TV.

"Ostaje nam da pokušamo sljedeće godine, teško je sada iskontrolisati svlačionicu koja je potonula. Žao mi je, teška situacija, pogotovo bit će teška noć, ali jednosdtavno se moramo okrenuti daljem radu."

"Možemo bit preponosni na ovu ekipu, ne sjećam se da je neka ekipa odigrala ovako dobro protiv renomiranog i organizovanog protivnika, falilo nam je malo..."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naš trener Mladen Žižović nakon utakmice protiv APOEL FC. #HŠKZ ⚪🔴

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Thursday, September 24, 2020

Zrinjski se sada okreće domaćim takmičenjima, a naredni izazov je gostujuća utakmica protiv Krupe u ponedjeljak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gameon
Ee neka si obradovo i Bosnu,hvala ti mladene..
10 2
Dena33
Hvala ti Mladene sto ste sinoc obradovali pola Mostara i pola Hercegovine
10 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije