Žižović: Želimo biti među tri prvoplasirane ekipe

Derbi je pred Bijeljincima

Žižović: Želimo biti među tri prvoplasirane ekipe

Samir Mlaćo

Nakon domaćeg remija sa Širokim, pred nogometašima Radnika je gostovanje banjalučkom Borcu.

Ova dva tim nalaze se u gornjem dijelu tabele, tačnije trećem i četvrtom mjestu, te se očekuje sjajan meč.

U Radniku imaju svoju računicu.

"Očekuje nas derbi sa Borcem. Da je neko rekao da ćemo poslije ovolikog broja utakmica, mi biti treći, a oni četvrti, niko ne bi vjerovao u to. Sa pravom možemo reći da je ovo derbi. Radi se o dvije ponajbolje ekipe koje su trenutno u najboljoj formi. Borac kući igra na pogon Vranješa i Kajkuta, igraju veoma dobro i u dobroj su formi. Potrebno će nam biti mnogo snage, energije i kvaliteta da dođemo do pozitivnog rezultata. Želimo nastaviti pozitivan niz i doći do dobrog rezultate, te želimo biti među prve tri ekipe. Iskreno se nadam tome, bez obzira na kvalitet ostalih ekipa", kazao je Žižović.

"Raduje me da je 90 posto igrača spremno, ove sedmice su počeli trenirati Hasanović i Karić, te se nadam da će u pravom sportskom ambijentu pobijediti bolji".

Pravdu na meču u Banja Luci će dijeliti Aleksandar Njegomirović iz Prijedora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U posljednje vrijeme se diglo puno polemike na pojedine odluke sudija, pa generalno moramo razmišljati i o tom aspektu. Smatram dasu ljudi koji vode Savez i ovo takmičenje dodijelili najboljeg sudiju, te da neće biti grešaka bez obzira na pritisak. Radi se o mladom i kvalitetnom sudiji koji ima želju da napreduje i da svi uživamo u duhu sporta. Banja Luka je grad sporta, te želimo da se poslije utakmica priča o dobrim akcijama i sportskom ambijentu".

Top Komentari

Terminator
Sretno do pobjede.Bolji ste.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi