Žižović: Željo u Mostar nakon Mladosti dolazi pun optimizma ali mi imamo svoju računicu
Trener Zrinjskog optimističan je pred susret sa Željezničarom

Trener Plemića pred veliki derbi u Mostaru

Žižović: Željo u Mostar nakon Mladosti dolazi pun optimizma ali mi imamo svoju računicu

HŠK Zrinjski će sutra u derbi susretu 18. kola m:tel Premijer lige na svom stadionu pod Bijelim Brijegom dočekati tim Željezničara. 

Bit će ovo susret između drugog i trećeg na ljestvici a Plemići bi eventualnim trijumfom prišli Sarajlijama na samo bod zaostatka. Tim povodom je u prostorijama Zrinjskog održana press konferencija na kojoj je govorio trener domaćeg tima Mladen Žižović.

"Još su tri kola do kraja jesenjeg dijela prvenstva i mi ćemo pokušati skupiti što više bodova ne bi li se što više približili vodežem dvojcu iz Sarajeva te da u pauzi koja nam predstoji donesemo kvalitetne odluke vezane za klub i ekipu" - otpočeo je Žižović i dodao:
Nezahvalno je praviti sada analize, bar dok se ne završe ove tri utakmice. Derbi sa Željezničarom je tradicionalno pun neizvjesnosti i naboja. Željo poslije dobre partije u Kaknju pun optimizma dolazi u Mostar, a k tome su i kompletni što znači da će izaći u kvalitetnom sastavu sutra na teren. Mi imamo svoju računicu. Pokušat ćemo doći do pobjede koja nam je potrebna da im se približimo samo na bod. Obzirom da smo u zadnjih 5 kola osvojili 13 bodova možda možemo reći da smo u nešto boljoj formi od Željezničara no to u derbijima ne znači ništa. Čeka nas protivnik koji nas je nadigrao u prošloj međusobnoj utakmici a mi ćemo pokušati da im se revanširamo. Sve što je u našoj moći uradit ćemo da dođemo do pobjede. Bez obzira na sve prethodne utakmice mogu reći da je ova sigurno najvažnija za klub, utakmica u kojom možemo potvrditi treće, ili čak drugo mjesto do polusezone."

Posvetio je trener Plemića nekoliko rečenica sutrašnjem protivniku.

"Ekipa je to koja je predvođena starim, ali kad kažem 'starim', ne mislim na godine nego na iskustvo liscem Amarom Osimom koji izvlači maksimum iz svoje ekipe. Imaju igrače koji su dugi niz godina u klubu i koji dobro znaju šta od njih trener očekuje. Moramo posebnu pozornost obratiti na njihove igrače koji igraju prema naprijed i koji mogu u svakom trenu zabiti gol. Iskusni su, lukavi a mi ćemo morati biti maksimalno koncentrirani svih 90 minuta. Mogu svakome napraviti mnogo probleme. Mi ćemi probati agresivnom i kvalitetnom igrom doći do lopte i do posjeda iz kojih ćemo stvarati prilike. Mislim da ćemo mi biti dominantni, to je neko moje mišljenje, bar što se tiče posjeda. U prošloj utakmici smo bili blizu pobjede ali nismo uspjeli pa se nadam da će nam se to sve sutra vratiti."

Progovorio je Žižović i o stanju u timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sutra sigurno neće biti Barbarića. Svi ostali treniraju, skoro kompletna ekipa je na raspolaganju iako ih ima nekoliko koji nisu u optimalnoj fizičkoj formi zbog ozljeda i koronu. Na papiru smo kompletni, ali nam u praksi fali njih troje, četvero zbog zdravstvenog stanja. Filipović će biti u kombinaciji, Tičinović je tu. Svi treniraju, odlučit ćemo nakon treninga." - kazao je Žižović.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se sutra u 15h.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ajax11
Ode Sarajevo na plus 8
3 5
Realist
Sretno Zrinjski i IGRAJ DO KRAJA!!!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi