Ono kad se sretnu ''tempirane bombe": Čuveni susret Ibrahimovića i Spahića uz (ne)očekivan epilog

Dvije legende

Ono kad se sretnu ''tempirane bombe": Čuveni susret Ibrahimovića i Spahića uz (ne)očekivan epilog

Admin Čaušević

Emir Spahić je tip fudbalera koji definitivno nedostaje trenutnoj reprezentaciji BiH.

Spahić je bio istinski vođa i kapiten zlatne generacije Zmajeva koja je vrhunac doživjela 2014. godine plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

Britak, agresivan štoper, uvijek ratoboran i spreman da ostavi srce na terenu. Takav je bio Spahić koji bi vrlo često znao i izgubiti konce.

Legendani štoper je osoba snažnog karaktera, na terenu bi nekad znao biti poput tempirane bombe i nisu rijetki situacije kada bi gubio živce.

Emir Spahić, kapiten koji je odveo Zmajeve na Svjetsko prvenstvo –  Reprezentacija.ba

Često bi se nalazio u sudijskom zapisniku zbog javnih opomena, a prema zvaničnim podacima tokom karijere je dobio osam crvenih kartona.

Oglasi

Vrhunac karijere imao je u prvoj polovini prošlog desetljeća kada je između ostalih igrao za Sevillu i Bayer Leverkusen, redovne učesnike UEFA-inh takmičenja.

No description available.

S Apotekarima je igrao i u Ligi prvaka s kojim je u sezoni 2013/2014 došao do osmine finala gdje su za protivnika dobili favorizovani PSG predvođen Zlatanom Ibrahimović.

Spahić je u prvom meču dobio crveni karton, tačnije drugi žuti nakon što je u jednom trku zaustavio Lucasa. Tada je došlo i do čuvenog susreta našeg štopera i Ibrahimovića.

Šveđanin bh. korijena je prišao Spahiću, ''nagovorio'' mu se i poručio mu da izađe najbolje, a naš defanzivac je možda pomalo i neočekivano sve mirno podnio.

Nije se uopše bunio na sudijsku odluku, a svjestan pogreške koju je napravio blago je udario Ibrahimovića koji je već odlazio...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Bayer Leverkusen je taj meč izgubio s 0:4 te je s porazom u Parizu (2:1) ispao. Spahić je i u sezoni 2014/2015 predvodio odbranu Apotekara u Ligi prvaka i ponovo je ispao u osmini finala, tada od Atletico Madrida.

Skoro deset godina kasnije Spahić uživa u fudbalskoj penziji, dok je pred Ibrahimovićem odluka da li će i on okačiti kopačke o klin ići će nastaviti igrati u Milanu.

Oglasi