Za bivšeg napadača Milana nema dileme: "Borba za Scudetto ovisi o Ibrahimoviću i Džeki"

Milan i Inter vode bitku

Za bivšeg napadača Milana nema dileme: "Borba za Scudetto ovisi o Ibrahimoviću i Džeki"

Edmir Škorić

Bivši napadač Milana Alberto Gilardino govorio je o napetoj završnici prvenstva u Italiji.

Milan i Inter tri kola prije kraja vode borbu za Scudetto. Zahvaljujući nedavnom kiksu Intera u Bologni, Milan je prvi s dva boda prednosti, ali ima nešto teži raspored od gradskog rivala.

Milanu slijedi u nedjelju gostovanje u Veroni, pa dolazi Atalanta, a na kraju će gostovati Sassuolu. Interu danas slijedi domaći meč sa Empolijem, onda ide kod Cagliarija i dočekuje Sampdoriju. U suštini, Inter mora sve da pobijedi i da se nada Milanovom kiksu, dok Rossoneri za sigurnu titulu moraju imati dvije pobjede i remi.

"Utakmica protiv Verone u nedjelju je najteža za Piolijev Milan, iako ne treba podcjenjivati Atalantu, koja će doći na San Siro. Inter može naći poteškoće u Cagliariju. Ali u posljednja tri meča je teško pobijediti bilo gdje i protiv bilo koga", rekao je Gilardino za Gazzettu dello Sport.

On je istaknuo da je njegov bivši tim i dalje favorit za osvajanje naslova jer ima bitna dva boda prednosti u odnosu na rivale.

"S dva boda više od Intera, Milan je i dalje favorit: u ovom trenutku u sezoni to je prednost koja može biti odlučujuća."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izdvojio je dvojicu igrača koje smatra igračima odluke u ovoj borbi.

"Nadam se da će Ibrahimović biti čovjek odluke za Milan. Scudetto bi bio kruna njegove karijere, a s druge strane Edin Džeko je ključan u Interu i uvijek je odlučan. Od njih dvojice će mnogo toga ovisiti", poručio je Gilardino.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Valjalo bi da Džeko sa Interom osvoji!
4 4
korona
Po cemu i za sto bi to valjalo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi