Zlatanu je pukao film: Minut ludila u režiji Ibrahimovića

Trenutak koji je obilježio karijeru

Zlatanu je pukao film: Minut ludila u režiji Ibrahimovića

H. Zilić

Tokom svoje bogate fudbalske karijere Zlatan Ibrahimović je imao raznih situacija, a neke će ostati vječno upamćene u fudbalskim memoarima. Pored svog ponašanja koje je bilo u nekim momentima i skandalozno, Zlatan je na terenu bio pravi majstor čemu svjedoči i trenutak koji je možda pokazao da će švedski napadač biti veliki igrač.

Sve se odvijalo na početku sezonu 2004/2005, dok je Zlatan nosio dres amsterdamskog Ajaxa.

U utakmici protiv NAC Brede na startu sezone vidjeli smo najbolji Zlatanov gol u karijeri, a mnogi će reći i jedan od najboljih pogodaka u historiji fudbala i neće sigurno pogriješiti u toj konstataciji.

Zlatan je primio loptu na 30 metara od gola, lijepo se zagradio, a zatim maestralnim driblinzima izbacio iz igre sedam igrača Brede, na kraju je prodao foru i protivničkom golmanu te lagano i rutinski zatresao mrežu.

Upravo nakon tog trenutka krenula je velika Zlatanova karijera.

Pogodak protiv Brede digao je na noge cijelu Evropu, a Ibrahimović je samo sedam dana kasnije potpisao ugovor sa Juventusom nakon čega kreće sjajna karijera.

Oglasi

Iz Juventusa fudbalski put je nastavio u Interu, zatim Barceloni, Milanu, PSG-u, Manchester Unitedu, LA Galaxyu, da bi se u januaru 2020. godine vratio u Milan gdje će po svemu sudeći završiti karijeru.

Svojim majstorijama Ibrahimović je oduševljavao fudbalsku javnosti, mnogi ga smatraju i za jednog od najboljih fudbalera u protekle dvije decenije.

Iako je bio igrač kojem vrlo brzo puca film i koji često voli da bude u centru pažnje, kako izjavama tako i ponašanjem, Zlatan je svojim fudbalskim znanjem i čarolijama zauvijek zacementirao svoje ime u najvžanijoj sporednoj stvari na svijetu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Pomeuti duel protiv NAC Brede su mnogi okarakterisali kao trenutak ludila kojim je Ibrahimović želio dokazati da dolazi njegovo vrijeme, a pogodak će se prepričavati generacijama i generacijama.

Pored klupske karijere Ibrahimović je odigrao i 121 meč za reprezentaciju Švedske za koju je postigao i 62 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi