Otkriveno kojem saigraču je Ibra utjerao strah u kosti: "Tresao bi se svaki put pored njega"

Nakon dugo godina

Otkriveno kojem saigraču je Ibra utjerao strah u kosti: "Tresao bi se svaki put pored njega"

A. Čaušević

Zlatana Ibrahimovića je uvijek krasila snažna karizma. Nikad nije bježao od toga da bude glavni gdje se god pojavi. Osim što je predstavljao strah i trepet za rivale, to je bio slučaj i sa nekim njegovim saigračima. 

Karijera Ibrahimovića traje duže od decenije. Promijenio je mnogo saigrača, ali i svlačionica. Međutim, ono što nije promijenio niti će kada to uraditi su njegova neustrašivost i karakter.

Tokom karijere Šveđanin bh. korijena je imao niz konflikat kako sa saigračima tako i sa protivnicima, a nekim je utjerao kost samom svojom pojavom što dovoljno govori o njemu kakav je autoritet.

Laure Boulleau, bivša fudbalerka PSG-a te sadašnja novinarka je otkrila koji igrač Parižana se toliko plašio Zlatana da je drhtao u njegovoj blizini dok je legendarni napadač igrao na Parku prinčeva.

"Zlatan je poput velike kocke. Bio je impresivan i širinom i visinom. Lucas Moura je drhtao pored Zlatana. Npr tokom treninga patio je od toga", ispričala je ona.

Cristophe Jallet koji je tada bio član PSG-a je ispričao kako je Zlatan imao običaj maltretirati slabije od sebe, pogotovo one koji nemaju čvrst karakter.

Oglasi

"Ako je vidio da nemaš karakter, sve vrijeme bi bio na tebi i lomio te. Imao je napuhan ego. Ne bih rekao da je vjerovao da je Bog, ali vjerovao je iznad drugih. Ali to je ono što mu je omogućilo da uspije u karijeri", kazao je Jallet.

Ibrahimović i Moura su nekoliko godina dijelili svlačionicu u PSG-u, a svojevremeno se i današnji igrač Tottenhama požalio na Zlatana.

"Zlatan je vrlo moćan igrač, ali to smo znali i od ranije. Kompliciran je lik. Uvijek traži loptu i puno nas vrijeđa. Ponekad je malo arogantan. U jedno možete biti sigurni. Kada on poviče, uvijek možete razumjeti što želi, bez obzira o kojem je jeziku riječ", izjava je brazilskog fudbalera dok je igrao za PSG.

I dok ima saigrača koji na Zlatana gledaju poput oca ili starijeg brata sigurno je i onih koji ne misle lijepo o 41-godišnjaku, međutim još uvijek to ne smiju reći javno.

Oglasi

Posljednji incident Ibrahimović je imao na kraju meča Lige prvaka između Red Bull Salzburga i Milana kada se izgalamio na jednog novinara koji je špekulisao o njegovom kraju karijere.

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka kamere su tražile Ibrahimovića da vide njegovu proslavu, ali umjesto toga snimili su njegov izljev bijesa.

[twitter]https://twitter.com/bintYusuf___/status/1588052676520165376[/twitter]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Šta pričaš ti? Nemoj ići okolo i govoriti da ne igram. Ne smiješ to govoriti. Ako to nisi čuo od mene, ne smiješ o tome govoriti", galamio je Zlatan.

Ibrahimović se obraća novinaru Alessandru Alciatu koji je prošlog mjeseca pred utakmicu Chelsea - Milan kazao da ukoliko Zlatan ne bude dao pozitivne signale u decembru, onda će se vrlo vjerovatno penzionisati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi