Guardioli je preko glave Ibrine bahatosti i prozivanja: Mudro ga je ismijao za sva vremena!

Uopšte se ne vole

Guardioli je preko glave Ibrine bahatosti i prozivanja: Mudro ga je ismijao za sva vremena!

A. Čaušević

Ako ima neki trener kojeg Zlatan Ibrahimović uopšte ne voli to je Pep Guardiola. Šveđanin bh. korijena je tokom sedmice poslao otrovnu strijelicu prema treneru Manchester Cityja, a na odgovor nije morao dugo čekati. 

Ibrahimović je početkom sedmice kazao kako mu je igranje u Barceloni pod vodstvom Pepa Guardiole najlošije sjećanje u karijeri. U prošlosti je i nekoliko puta prozvao jednog od najboljih trenera današnjice.

Poznata je scena iz 2010. godine kada je Ibra rekao sve u lice svom bivšem treneru. Bilo je to nekon Barceloninog ispadanja u polufinalu Lige prvaka od Intera.

"Guardiola je buljio u mene i ja sam se izgubio živce. Pomislio sam: ‘evo mog neprijatelja, češe se po ćelavoj glavi!’ Viknuo sam: ‘Nemaš mu*a!’ i još gore od toga dodao sam ‘Možeš ići dovraga!".

Zlatan Ibrahimovic still motivated by Pep Guardiola feud | Kickoff

"Očekivao sam da mi na to Guardiola žestoko odgovori, da kaže nešto, ali on je ostao nijema kukavica", svojevremeno je ispričao Ibra.

Oglasi

Od tada je prošlo više od 10 godina, a Ibra još uvijek iskusnog stručnjaka drži na meti. Tako je bilo i prije nekoliko dana kada ga je prozvao zbog Erlinga Haalanda.

"Jako mi se sviđa Haaland. Mislim da je veoma inteligentan igrač. Ne vraća se nazad po loptu da igra. Čeka ispred i ubija. Podsjeća me na Inzaghija, Vierija, Trezegueta. On je nova verzija tih igrača."

"Može li Guardiola Haalanda učiniti još boljim. Zavisi od Guardioliong ega, hoće li mu dopustiti da bude veći od njega. Meni nije dopustio da budem veći od njega. Ne samo meni, već i mnogim drugim."

Guardiolin odgovor je stigao uoči utakmice Manchester Cityja protiv Fulhama i mora se reći da je mudro odgovorio Zlatanu u pomalo sarkastičnom tonu.

"On je potpuno u pravu. U ovom klubu, u ovom timu, moj ego je iznad svake osobe, svakog igrača. Uopšte ne volim kada Erling postigne tri gola i sav je fokus na njemu. Tako sam ljubomoran, ali baš sam ljubomoran", kazao je 51-godišnjak.

Oglasi

"Rekao sam mu: "Erling, molim te nemoj više davati golove, inače novine neće pisati o meni", dodao je Pep te poslao provokaciju Zlatanu.

"Ibrahimović je u pravu, savršeno me poznaje. Možda može napisati još jednu knjigu", poručio je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadač Milana je poznat kao osvetoljubiv tip te nema sumnje da će prije ili kasnije iskoristiti priliku da prozove Guardiolu.

Inače, Manchester City i Milan su mogu sastati u osmini finala Lige prvaka. Ukoliko kuglice spoje ova dva kluba u žrijebu u ponedjeljak bio bi to istinski spektal te bi praktično svi željno iščekivali susret Pepa i Zlatana oči u oči.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...hahahahaha,sto ga suknu ganciju :D...naravno da trener mora biti iznad svakog igraca,tamo gdje je tako ima i nekih rezultata,gdje nije to je rastiman orkestar...
2 5
C.Banks
Gvardiola je bio prosječan igrač, a kao trener ne možeš ga ocijenit dok ne preuzmene neki manji klub. A što se tiče vođenja većih klubova, ocjena dobar. Zlatan je jedan od najboljih u ovom sportu ikad, tako da ne mogu u istu rečenicu njih dvojica.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi