Ibrahimović je prije 18 godina cijelom svijetu pokazao kakav je čarobnjak

Gol o kojem se i danas priča

Ibrahimović je prije 18 godina cijelom svijetu pokazao kakav je čarobnjak

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović sigurno je jedan od najboljih napadača koje imamo priliku gledati u prethodnih 20-tak godina.

Ibrahimović ima 40 godina i još uvijek je aktivan i igra na vrhunskom nivou, te je uspio da ove sezone s Milanom postane prvak Italije.

Iako je na zalasku karijere još uvijek ne želi da ide u penziju i prema svemu sudeći potpisat će novi jednogodišnji ugovor s Rossonerima.

Iako je doživio tešku povredu koljena za koju će mu trebati šest mjeseci oporavka odlučan je da i dalje igra jer vjeruje da može to raditi na vrhunskom nivou što je već dokazao.

Ibrahimović se nalazi na zasluženom odmoru i posvećen je maksimalno oporavku od povrede. Šveđanin se danas našao u centru pažnje fudbalske javnosti i to zbog gola kojeg je zabio prije 18 godina.

Tada je bio član Ajaxa i tek se trebao dokazati na velikoj sceni. Međutim, na Evropskom prvenstvu 2004. godine Ibrahimović je pokazao o kakvom majstoru se radi i za šta je sve sposoban.

Naime, na današnji dan prije 18 godina Ibrahimović je zabio jedan od najboljih golova u karijeri. To se desilo na meču protiv Italije kada je Ibra zabio nestvaran gol petom dok su nemoćni Italijani samo u čudu posmatrali šta se dešava.

Tog dana Zlatan se predstavio velikoj sceni i pokazao je o kakvom talentu se radi. Ubrzo nakon Eura je napustio Ajax i potpisao za Juventus, a sve ostalo je historija. Njegove majstorije od prije 18 godina se vrijedi ponovo podsjetiti i uživati.

Top Komentari

CeZenicaLik
Hadzija uvijek bio
5 1
Mowzilla
Kung Fu Zlaja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi