"Ibrahimović ima godina koliko i moj otac, a ako mu ne dodam loptu..."

Fudbaler Milana o Zlatanu

"Ibrahimović ima godina koliko i moj otac, a ako mu ne dodam loptu..."

Admin Čaušević

U prošlosti smo čuli dosta priča o Zlatanu Ibrahimoviću, a posljednja stiže iz svlačionice Milana.

Rossoneri su nakon 11 godina čekanja osvojili Scudetto što je samo jedan od koraka ka povratku u evropski vrh baš kao prije 15-ak godina kada su bili među najboljim na svetiju.

Značajnu rolu u osvajanju titule imao je i Zlatan Ibrahimović. Iako nije igrao previše svojim karakterom i reputacijom Ibra je pravio razliku u svlačionici.

O Šveđaninu bh. korijena je govorio 22-godišnji Brahim Diaz koji je dolaskom u Milan napravio značajan napredak.

"Ibrahimović ima godina kao moj otac i dalje pravi razliku. On mi je poput oca u svlačionici. Dosta mi je pomogao, olakšao mi je život", kazao je Diaz.

"Svaki put gledam da mu uputim loptu, u suprotnom onda se naljuti. Nevjerovatan je igrač sa jakom karizmom. Ibrahimović vas čini boljim igračem jer uvijek želi da date najbolje od sebe."

Diaz je prošle sezone igrao na 40 utakmica uz četiri gola i četiri asistencije te bez obzira na još godinu ugovora Stefano Pioli i dalje računa na njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostaje da se vidi da li će računati i na Ibrahimovića koji se počinje oporavljati od teške povrede koljena i sigurno će pauzirati nekoliko mjeseci.

Legendarni napadač koji u oktobru puni 41 godinu još uvijek želi nastaviti igrati, a čini se da će mu Milan i ispuniti tu želju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Da da,moli boga Diaz da ga Milan uzme pod ugovor!Na dugom je to štapu.Kao i stotine drugih,jedna dobra,pet pobačaja,jedna dobra,tri nix.Imao je dvije godine priliku da spasi karijeru kod Milana nije nikad sastavio jakih mjesec dana.Neće tu pomoći ni tata Zlatan!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi