Pioli je bio oduševljen kada je čuo šta Ibrahimović govori saigračima u svlačionici

Idu ka Scudettu

Pioli je bio oduševljen kada je čuo šta Ibrahimović govori saigračima u svlačionici

E. Čaušević

Milan je sinoć u gostima pobijedio Veronu sa 3:1 i došao je na korak od osvajanja Scudetta.

Rossoneri su nakon preokreta uspjeli da slave u Veroni i dva kola prije kraja Serije A imaju dva boda više u odnosu na svog gradskog rivala Inter.

Verona je sinoć šokirala goste u 38. minuti kada je Faraoni pogodio za 1:0, ali je Milan uspio da dođe do preokreta. Dva gola zabio je sinoć fantastični Tonali, dok je konačnih 3:1 za Milan postavio Florenzi u samom finišu meča.

Sinoć je nastup upisao i iskusni Zlatan Ibrahimović koji se oporavio od povrede i odigrao je nekih desetak minuta.

Ibrahimović ima ulogu vođe u ovom timu što je pokazao i pred sami početak meča. Trener ovog kluba Stefano Pioli otkrio je da je Ibrahimović saigračima održao govor i dodatno ih motivisao da dođu do pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znali smo koliko nam je ova utakmica važna. Ibrahimović je pred meč održao govor i rekao je nešto prekrasno: 'Svi se sjaćaju igrača Milana koji su osvojili Scudetto ili Ligu prvaka, pa ako želimo da nas pamte onda imamo tri utakmice da to ostvarimo'. Bolja motivacija im nije trebala", rekao je Pioli.

Milan u narednom kolu na svom terenu dočekuje Atalantu, dok 22. maja igraju u gostima protiv Sassuola. Rossonerima su dovoljna četiri boda iz ova dva meča da postanu prvaci.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

maldini3145
Sad kad ju Milan osvaja liga je losa,a 10 godina unazad je ista hejteri...u evropi ispadate od ajaxa porta,benfike...zna se kome je liga sad losa.Milan 2 godine unazad sa najmladjim timom u evropi i 2x momka od 22 godine vode tim ka tituli,uz mentalnu gromadu Ibrahimovica koji je zajedno sa dolaskom Mladinija sve promijenio..sa 150 mil godisnjih plata na 80 ih skinuo i uspjeh napravio,ko je jos tako uradio???svi koji srcem nisu igrali za Milan niti hjteli dobili su nogu.A sad je odjednom liga losa,jer mIlan nema poraza u derbijima sem Napolija u kojoj su takodje bili bolje i sjetimo se sta je sudija napravio kod ponistenog gola Girouda.Lazio,Juve,Inter,Roma svi su dobili po guzici ove sezone.Juventus zadnjih 30 godina nije odigrao mec bez suta po golu protiv Milana ove jeste.i sta vi pricate koga omalovazavate?U ligi rpvka Milan je bio u najjacoj grupi,i uopste nije igrao lose,s obzirom da na raspolaganju je imao samo Rebica pola utakmica i Lea u par njih..Girud i Zlatan nisu igrali skoro nijednu.Da Cakir nije napravio sranje protiv ATletika gdje u 20 minuta daje covjeku 2 zuta kartona Atletiko bi kuci otisao sa 5 komada,sto smo dokazali u Madridu uzvratu da nisu bolji.Zato cakir sad sudi Svicarsku ligu od tog dana ,provjerite,pokusava da ode tako na svjetsko u katar kao sudija,a Milan ce do godine bit jos jaci...Nijje liga slabija nego je Milan jaci hejteri i to vam ne pase :)Liga je ista godinu nazad,dvije tri,cetiri...gdje Juve Napli Inter dozivljavaju blamaze u evropi....
9 3
Klicko
Zamisliš se kakva je liga kad je Milan osvaja.U ligi prvaka ove godine bili kanta za nabijanje a sad prvaci.Pa pogledaj sastava-Kalulu,Giroud,Salemakers,Krunic,Kalabria itd.Ništa loše protiv Milana al liga propala ko žeton
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi