Ibrahimović nakon hat-tricka u svom stilu: Postizanje golova je jednostavno, morate samo biti...
Ibrahimović sada ima 26 golova, dok Vela ima 28 na listi strijelaca

Šveđanin je bio originalan kao i uvijek

Ibrahimović nakon hat-tricka u svom stilu: Postizanje golova je jednostavno, morate samo biti...

S. Pašalić

Los Angeles Galaxy je prošle noći sa čak 7:2 savladao Sporting Kansas City u okviru MLS lige.

Fantastičnu utakmicu je odigrao Zlatan Ibrahimović koji je postigao hat-trick i tako došao na samo dva gola zaostatka za Carlosom Velom na listi strijelaca.

Šveđanin je govorio nakon visoke pobjede i svoje sjajne igre i novinarima objasnio kako je postizanje golova zapravo jako lagana stvar.

"Postizanje golova je jednostavno. Morate biti poput Zlatana i to dolazi", rekao je 37-godišnjak.

"Nastojim pomoći ekipi na najbolji način, a to je postizanjem golova. Zabio sam i moram nastaviti dalje. Moram pomoći svom timu na najbolji način, a to je postizanje golova i olakšavanje svima."

"Ovo je odličan rezultat, bila je to dobra utakmica, rekao je Ibrahimović.

"Rezultat govori nešto drugo, ali prvo poluvrijeme je bilo vrlo izjednačeno. Igrali smo protiv dobre ekipe koja igra dobar nogomet. U drugom poluvremenu smo bili jači i kada smo dobili prilike zabijali smo, tako da je bila razlika."

"Dobro je, preostaje nam još četiri utakmice. Da pobijedimo, dobijemo samopouzdanje, čak i da postignemo mnogo golova zbog gol-razlike. Svi su napravili dobar posao, čak i ako smo bili pomalo umorni na kraju, ali dobro smo odradili posao.", zaključio je Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi