Zlatan ostao zatečen: Rumun i Turčin su ga uspjeli ostaviti bez teksta

Nije očekivao takav odgovor

Zlatan ostao zatečen: Rumun i Turčin su ga uspjeli ostaviti bez teksta

Eldar Ganibegović

Zlatan Ibrahimović je u svojim autobiografskim knjigama otkrio mnoge detalje iz svog života i karijere. Jedan vrlo zanimljiv tiče se kraja prošle sezone.

Rijetko šta može da iznenadi čuvenog Zlatana Ibrahimovića, ali i to se dogodilo.

Milan je prošle sezone nakon 11 godina posta postao prvak Italije, uz zanimljivu anegdotu koju je otkrio Ibrahimović.

Naime, u posljednjoj utakmici Milan je gostovao kod Sassuola i morao je da pobijedi da, bez obzira na ostale rezultate, osvoji titulu.

Stigli su Rossoneri do pobjede od 3:0 i postali prvaci, no prava priča oko toga tek slijedi.

Ibrahimović je u autobiografiji pod naslovom "Adrenalin - moje neispričane priče" rekao da je bio potpuno iznenađen kada je saznao da su Tatarusanu i Hakan Calhanoglu jedini saigrači koji su do tog trenutka igrali u Ligi prvaka.

"Jednog dana sam rekao momcima u svlačionici: "Ko god je igrao utakmicu u Ligi prvaka neka digne ruke". Jedini koji su digli ruke su Tatarusanu i Calhanoglu. Bio sam šokiran, ostao sam zatečen.

Prije odlučujuće utakmice sa Sassuolom, posljednjeg dana prvenstva, rekao sam momcima: "Sjećate li se kada sam vas pitao koliko vas je igralo u Ligi prvaka?"

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imate šansu za promjenu odgovora. Želite li igrati u sljedećem izdanju Lige prvaka? Dokažite to na terenu", rekao je Ibrahimović, prenosi Fanatik.

I definitivno ih je švedski napadač bh. porijekla sjajno motivisao, s obzirom na to da su bez većih problema slavili na gostovanju na Mapei stadionu. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti