Je li Milan najavio kraj karijere Zlatana Ibrahimovića!?

Ponudili mu ugovor

Je li Milan najavio kraj karijere Zlatana Ibrahimovića!?

Eldar Ganibegović

Zlatan Ibrahimović trenutno se nalazi s reprezentacijom Švedske i sprema se za veliku utakmicu.

Naime, u utorak njegovu reprezentaciju čeka duel protiv Poljske u finalu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a nakon što su poslije produžetaka izbacili Češku u polufinalu.

Taj meč je zbog suspenzije propustio Zlatan Ibrahimović, ali će u finalu biti na raspolaganju svom selektoru.

U jeku reprezentativnog okupljanja, mediji u Italiji plasirali su vijest da je Milan spreman da Ibrahimoviću ponudi novi jednogodišnji ugovor.

Naime, Ibra bi zaradio dva i po umjesto dosadašnjih sedam miliona eura po sezoni, ali su mu ponudili i mjesto direktora i prvog saradnika Paola Maldinija odmah po isteku ugovora u ljeto 2023. godine.

Da li je ovim Milan nagovijestio kada će Ibrahimović završiti karijeru i reći doviđenja fudbalu?

Oglasi

Prisjetimo se šta je Zlatan prije nekoliko dana rekao.

"Najbolje se osjećam na terenu. Zahvalan sam i sretan što imam 40 godina i igram na visokom nivou, te što mogu da predstavljam svoju zemlju. Da, imao sam dosta povreda posljednjih godina, ali moram to da prihvatim. Ne želim kasnije ni za čim žaliti. Pokušavam svaki trenutak maksimalno iskoristiti. Da, priznajem, hvata me panika kada pomislim da ću prestati da igram nogomet", priznao je Ibrahimović.

"Imam onaj mali strah, šta će da bude poslije? Znam da ću imati kasnije razne prilike, da ću dobiti mnoge razne ponude, ali taj adrenalin koji dobijem na terenu, neću dobiti ngidje drugo. Zato me hvata panika. Nastavit ću dokle god mogu i samo uživati, ali radi se o dobrom osjećaju i ne žalim se".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li osjetiš tugu da bi se uskoro ovo putovanje (nogometno) moglo završiti?

"Kada ja prestanem da igram, ti ćeš osjećati tugu, uživat ćeš dok sam ja na terenu. Nikada više nećeš vidjeti ništa slično. Elangu ćeš vidjeti, ali Ibrahimovića više nikada nećeš", kroz smijeh je odgovorio u svom stilu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi