"Kao da kupuješ labradora, a kući se vratiš s rotvajlerom"

Engleski novinari o Unitedovom potezu

"Kao da kupuješ labradora, a kući se vratiš s rotvajlerom"

Edmir Škorić

Otprilike je to zaključak inostranih novinara nakon što je postalo jasno da će Manchester United kupiti Casemira.

United je imao turbulentnu sezonu, a dolaskom Erika ten Haga vjerovalo se da će stvari krenuti puno bolje, da bi potom stigla dva šokantna poraza od Brightona i Brentforda na početku nove premierligaške sezone.

Uslijedila je hitna reakcija, pa je United krenuo po Casemira i prema posljednjim informacijama, Brazilac seli u Manchester. Navodno je sinoć imao oproštajnu večeru sa igračima Reala i kreće u Englesku gdje će obaviti ljekarski pregled te potpisati ugovor na četiri godine. Godišnje će zarađivati 18 miliona eura po sezoni, dok će Real na ime obeštećenja dobiti 70 miliona eura.

Apsolutno je igrač kojeg želi svaki trener u svom timu, ali se novinari u Engleskoj i Španiji pitaju kako je moguće da je United tako iznenada došao na ideju da dovede Casemira.

United je dugo pokušavao dovesti Frenkiea de Jonga iz Barcelone, ali kada je postalo jasno da ne mogu dovesti Nizozemca, okrenuli su se drugim rješenjima i onda doveli igrača potpuno suprotnih karakteristika iako su obojica veznjaci.

Manchester Evening News kritikuje United zbog posrtanja na tržištu i radikalne promjene profila u nekoliko dana. Od Jonga do Casemira. Oba elitna igrača, ali različitih kvaliteta.

Oglasi

Ove mančesterske novine naglašavaju da Casemiro nije baš ona vrsta profila koju je Ten Hag tražio kako bi ojačao svoju sredinu.

"Kao da kupuješ labradora, a kući se vratiš s rotvajlerom”, zaključuje novinar Manchester Evening Newsa.

Mogući odlazak Casemira ostavio bi Real na manje od dvije sedmice do kraja prijelaznog roka bez važne karike u timu. Međutim, španski mediji uvjeravaju da će se Ancelotti osloniti na trenutni vezni red i da neće posegnuti za novim akvizicijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Uniteda tiče, vjeruje se da će još dovoditi. Jedna od prvih želja Ten Haga bio je sjajni Antony iz Ajaxa, ali amsterdamski klub se "zakleo" da će igrača zadržati do kraja ove sezone.

Još uvijek vlada neizvjesnost oko budućnosti Cristiana Ronalda, koji je bio spreman da ode, ali je na kraju zadržan, mada ne izgleda sretno, posebno se to moglo vidjeti u uvodnim utakmicama nove sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Sada će Real da dovede ili Milinković-Savića ili zapravo samog De Jonga, što da ne? Olakšat će Barcin budget za platu, a Real dobija novog Modrića
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti