Ibra se osvetio nakon pet godina čekanja i brutalno uništio rivala: "Hajde pokaži kakav si čovjek"

Sreli su se na aerodromu

Ibra se osvetio nakon pet godina čekanja i brutalno uništio rivala: "Hajde pokaži kakav si čovjek"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je otkrio detalje osvete koju je čekao pet godina.

Ako se za nekog fudbalera može reći da je imao karijeru prepunu raznih skandala i osvetoljubivih događaja onda je to definitivno 41-godišnji Ibrahimović, legendarni Šveđanin bh. korijena.

Tokom karijere koja traje duže od dvije decenije Ibra je na terenu sreo raznorazne rivale, ali smo se nekim želio osvetiti. Prema jednom je to uradio na brutalan način.

U svojoj drugog autobiografskoj knjizi pod nazivom Adrenalina Ibrahimović je ispričao detalje svog duela sa Marcom Materazzijem(49), kontroverznim italijanskim štoperom.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiDoyzRspsT/?hl=en[/instagram]

Materazzi je tokom karijere bio veliki provokator, a svim ljubiteljima fudbala je poznat po vrijeđanju Zinedinea Zidanea tokom finala Mundijala 2006. godine zbog čega ga je Francuz udario glavom i zaradio isključenje.

Oglasi

"Marco Materazzi je ulazio u duele tako da vas povrijedi. Bez obzira na razloge meča, imao je ličnu strategiju kako učiniti protivnika nervoznim", počeo je Zlatan te nastavio:

Kad neko nije dovoljno dobar u igri, pribjegava svim sredstvima da se pokaže. To je bio njegov(Materazzijev) stil.

Juventus - Inter, 2. oktobra 2005.

Materazzi me uspijeva dobro udariti, uletio je sa dvije noge, kao makazama. Moram otići do klupe da me doktor oporavi. Šepam. Fabio Capello me želi zamijeniti, ali ja mu kažem: 'Ne, treneru. Mogu nastaviti.

Vraćam se samo da potražim Materazzija. U tom trenutku fudbal više nije relevantan, za mene je igra već gotova. Ali ne mogu ni hodati od bolova, Capello je to primjetio i izveo me. Počinje čekanje.

Oglasi

Vraćam se u Milano, ovaj put je vrijeme da igram u dresu Rossonera. Dolazi sedmica derbija, prvi u sezoni.

Nedjelja, 12. novembra 2010. Igra se.

Zlatan Ibrahimovic got revenge on Materazzi by hospitalising him in 2010/11  Milan derby | GiveMeSport

Na početku drugog poluvremena, ovo je trenutak koji sam čekao pet godina.

Lopta je na pola puta između Materazzija i mene. Znam da će uletiti da me povrijedi. Ali on ne zna da mu želim učiniti još gore stvari, jer je moj bijes sve više rastao.

Oglasi

Kliznuo je s obje noge, skočio sam da izbjegnem udarac, podignem koljena i, dok on klizi ispod mene, udarim ga po glavi. Čujem zvuk pucketanja i njegovo zveckanje od boli: 'Aaaah…'.

Mogao sam se kotrljati po tlu, pretvarati se da sam i ja pretrpio štetu prilikom sudara. Umjesto toga mirno ustajem i odlazim. Leži dolje, a onda ga vode u bolnicu na preglede. Znam da sam ga dobro udario, u sljepoočnicu.

Dejan Stanković, koji mi je prijatelj, dolazi da me pita: 'Zašto si to napravio, Zlatane?' Odgovaram mu: 'Zato što sam čekao pet godina. Zaboravi Dejane. Odlazi'.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiXGPZVMsEI/?hl=en[/instagram]

Sljedeći dan moram na aerodrom Linete kako bi putovao. Govore mi: 'Eno ga Materazzi'. Odgovaram: 'Dobro. Hajde da vidimo šta hoće.'

Ustanem sa stolice. Možda me gleda. Pokaži mi kakav si čovjek, Matrix, govorim u sebi. Umjesto toga provuče se pokraj mene ne rekavši ništa.

Marco Materazzi, Zlatan Ibrahimovic and Dejan Stankovic celebrate Inter  Milan | Zlatan ibrahimović, Ibrahimović, Inter milan

Nisam tražio poštovanje od Materazzija, uzeo sam ga. To je moj način.", završio je Zlatan dio knjige posvećen svojim duelima sa Materazzijem.

Interesantno da su Ibrahimović i Materazzi tri sezone bili saigrači u Interu, ali evidentno je da je tada vladalo samo primirje te da je Zlatan bio silno željan osvete koju je na kraju i servirao.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DadiG
Neka ga je. Pozlatila mu se
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi