U Evropi se gradi stadion koji pomjera sve granice: Velikani će igrati u "svemirskom brodu"

Gotov će biti do kraja 2027. ili početka 2028. godine

U Evropi se gradi stadion koji pomjera sve granice: Velikani će igrati u "svemirskom brodu"

H. Zilić

U Evropi i svijetu je sve više modernih fudbalskih stadiona.

Vrijeme čini svoje i klubovi gledaju da njihovi domovi budu sve moderniji, posebno se to odnosi na velikane. Tako će dva velikana i dva kultna kluba uskoro promijeniti svoj dom.

Stadion San Siro u Milanu trebao bi biti skroz srušen do 2030. godine, a AC Milan i Inter bi domaće utakmice igrali na novom stadionu kapaciteta oko 70.000 gledatelja.

Novi stadion bi trebao koštati oko 1,2 milijarde eura, a to će biti najsavremeniji evropski stadion prenose mediji u Italiji. Plan stadiona i maketa već su objavljeni.

Stadion će imati ogroman parking, prateće sadržaje u planu je da se ispod tribina napravi tržni centar kao i fan šopovi oba milanska kluba.

Oglasi

Tribine će biti u dvije etaže, a ovisno o tome koji klub bude domaćin, vanjski izgled stadiona bi mijenjao boje u plavo-crnu ili crveno-crnu.

Milanski klubovi bi definitivno u novi dom trebali preseliti do kraja 2027. godine ili najkasnije do početka 2028. godine. Prva etapa izgradnje planirana je da se završi 2026. godine, tačniije početkom 2026. godine prije Zimskih olimpijskih igara.

Navijači su podijeljeni po ovom mišljenju jer je San Siro bio dio duge historije, a njegovo rušenje će svakako bolan udarac navijačima milanskih velikana.

Ipak, novo vrijeme, a i moderno doba nosi i nove ideje, tako da taj korak moraju pratiti AC Milan i Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno da još uvijek nije poznato kako će se zvati novi stadion. Neke ideje su već na stolu, ali to će se tek znati nakon što završi prva etapa izgradnje ovog nevjerovatnog fudbalskog izdanja.

U Milanu imaju ideju da novi stadion odmah kandiduju i za finale Lige prvaka, a Italija u budućnosti ima u planu da se kandiduje i za organizaciju Evropskog ili Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije