Allegri nije mogao vjeruje šta mu se dešava dok je napuštao stadion Monze

Veliko nezadovoljstvo navijača Juventusa

Allegri nije mogao vjeruje šta mu se dešava dok je napuštao stadion Monze

E. Čaušević

Juventus je za vikend doživio novo blamažu jer je poražen na gostovanju kod Monze sa 1:0.

Stara dama odavno nije tako očajno počela novu sezonu kao ovog ljeta, a loši rezultati Juventusa nastavljaju se iz utakmice u utakmicu.

Nakon poraza na svom terenu u Ligi prvaka od Benfice samo nekoliko dana kasnije Juventus je doživio novi šamar jer je poražen na gostovanju kod Monze koja je slavila sa 1:0.

Monza se tek vratila u Seriju A nakon duge pauze, ali malo ko je mogao očekivati da će ovaj tim tako lako da pobijedi Juventus koji ove sezone izgleda zaista neprepoznatljivo.

Međutim, to je samo pokazalo još jednom da u Staroj dami vlada ogromna kriza i da se nešto hitno mora mijenjati. Navijači već odavno traže od kluba da uruči otkaz Massimilianu Allegriju, ali to se očito neće desiti.

Juventus je u velikoj finansijskoj krizi zbog čega ne mogu priuštiti sebi da Allegriju uruče otkaz jer bi u tom slučaju morali isplatiti ogromnu odštetu ovom treneru, a trenutno nemaju novca za to.

Oglasi

Zbog toga je Allegri još uvijek trener Juventusa iako navijači na sve načine pokušavaju da mu pokažu da je vrijeme za odlazak.

Da je Allegrijev status u klubu itekako drugačiji u odnosu na prije nekoliko godina pokazuje najbolje video koji je nastao nakon utakmice protiv Monze kada su trenera Juventusa policajci ispratili do automobila.

Navijači Juventusa su vrijeđali Allegrija dok je napuštao stadion zbog čega je reagovala i policija koja je za svaki slučaj na kraju ispratila trenera Juventusa sa stadiona kako ne bi došlo do nekog većeg incidenta.

Allegri sigurno ni slutio nije kada se vratio u Juventus da će jednog dana stadion napuštati u pratnji policije, ali to dovoljno pokazuje kakvo je nezadovoljstvo navijača i činjenicu da Stara dama igra zaista ispod svih očekivanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 55-godišnji stručnjak je u prvom mandatu osvojio pet titula Serije A s Juventusom, te se na klupu ovog tima vratio prošle godine, ali rezultati nisu ni približni onima od prije nekoliko sezona.

Čelnici Juventusa su u teškoj situaciji jer nemaju novca da mijenjaju trenera što bi sigurno uradili u ovom trenutku, a da li će na kraju uspjeti nešto da promijene tokom reprezentativne pauze ostaje nam da vidimo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Ronaldo pokupio zadnji dinar hahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi