Zločesti penzioner ismijao Ibru kao niko: Zauvijek obilježio jednu karijeru, sada dočekao Zlatana

Kontrovezni Italijan

Zločesti penzioner ismijao Ibru kao niko: Zauvijek obilježio jednu karijeru, sada dočekao Zlatana

A. Čaušević

Tokom dvodecenijske karijere Zlatan Ibrahimović je na terenu stekao veliki broj neprijatelja. 

Ibrahimović je nedavno objavio svoju drugu autobiografsku knjigu pod nazivom Adrenalina koja je sasvim očekivano izazvala veliki broj reakcija i komentara.

Među prozvanim se našao i Marco Materazzi, kontroverzni italijanski štoper koji je već nekoliko godina u fudbalskoj penziji.

Ibra i Materazzi su svojevremeno imali niz žestokih okršaja kada je Šveđanin bh. korijena nastupao za Juventus i Milan, a Italijan nosio dres Intera.

"Materazzi je bio takav da uvijek udara s leđa, a mi to fudbaleri razumijemo, dok s druge strane imaš igrače koji su jednostavno ulaze čvrsto u duel kao što su Chiellini, Stam i Maldini", kazao je Ibrahimović.

Poznata je scena iz jednog od milanskih derbija kada su Ibra i Materazzi jedan na drugog krenuli otvorenim đonom. Deblji kraj je izvukao tadašnji defanzivac Nerazzurra.

Oglasi

Iako se nije uspio osvetiti Zlatanu na terenu, zločesti "penzionier" to pokušava uraditi van terena s ismijavanjem legendarnog napadača.

Naime, poznata stranica Calciatori Brutti je objavila fotografiju Ibrahimovića i Materazzija kako sjede jedan pored drugog. Bilo je to 2009. godine.

Nekoliko sati kasnije stigla je i Materazzijeva reakcija koji je montirao fotografiju te je umjesto Ibre, pored sebe stavio Samuela Eto'oa.

"Pogriješili ste, ako ste htjeli staviti fotografiju iz godine Triplette, postavite ovu", napisao je Materazzi u svojoj objavi.

Oglasi

Poznato je da je Ibrahimović te godine otišao u Barcelonu, a Eto'o stigao u Inter koji je na kraju sezone osvojio i Ligu prvaka.

Inače, Materazzi je bio i više nego prgav igrač jer je svojim provociranjem već zauvijek obilježio jednu karijeru i to velikog Zinedinea Zidanea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostala je upečatljiva scena iz finala Svjetskog prvenstva 2006. godine kada je Zidane u produžetku prišao Materazziju te ga "hladno" udario glavom i srušio na teren. Francuzu je to bila posljednja utakmica u karijeri.

Godinama se nagađalo šta je Italijan rekao velikom Zizou, a nekako namjerodavnija teorija su uvredljivi komentari na račun majke i sestre legendarnog kapitena Trikolora.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi