Ibrahimović bez dlake na jeziku o Mbappeu: "Volim ga, ali se ne trudi dovoljno"

Kritikova napadača PSG-a

Ibrahimović bez dlake na jeziku o Mbappeu: "Volim ga, ali se ne trudi dovoljno"

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović dao je intervju za France Football u kojem je pričao o svojoj karijeri, ali i nekoliko ostalih fudbalera koji su trenutno u centru pažnje.

Ibrahimović je nedavno proslavio svoj 40. rođendan, ali još uvijek nema namjeru da završi svoju karijeru jer purža veoma dobre partije u dresu Milana.

Švedski napadač je dao intervju za France Football i pričao je o nekoliko drugih igrača, a posebno o fudbalerima koji tek dolaze na scenu i pokazuju da lagano "preuzimaju štafetu".

Novinar je pitao Ibrahimovića šta misli o Kylianu Mbappeu za kojeg mnogi smatraju da će biti uskoro najbolji fudbaler svijeta.

Međutim, Ibrahimović smatra da se Mbappe nije maksimalno posvetio fudbalu, odnosno mukotrpnom radu kako bi jednog dana bio na vrhu svijeta.

"Volim Mbappea, ali on ne radi dovoljno. Može postati toliko jak, ali samo ako počne ostavljati maksimum na svakom treningu. Mora osjetiti krv, hodati po vatri i okružiti se ljudima koji će mu govoriti da nije dovoljno dobar i da može još i bolje da napravi. Tek tada bi mogao nadmašiti neke legendarne igrače", rekao je Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, Ibrahimović je u svom stilu odgovorio na pitanje ko je trenutno u TOP 10 od fudbalera koji su na sceni.

"Mbappe je tu sigurno. Ima nekoliko igrača koji su dugo u vrhu, a još su mladi. Tu je i Haaland, ali i Ibrahimović. O ostalima ne treba da pričamo. Želim pokazati svoma da mogu još uvijek da radim ono što volim i da je 40 samo broj. Ne mogu da igram kao prije pet ili deset godina, ali sam na terenu sada pametniji i iskusniji", dodao je Zlatan.

Top Komentari

Klicko
A sto ga volis?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi