Direktor PSG-a objasnio Messijev problem i razlog njegovog mučenja u Ligi 1

Svako zašto ima svoje zato

Direktor PSG-a objasnio Messijev problem i razlog njegovog mučenja u Ligi 1

E. Škorić

PSG je u derbiju u petak pobijedio Lille s 2:1 nakon preokreta, a Lionel Messi nije napravio ništa.

Argentinac je od dolaska u Pariz uspio postići neke golove u Ligi prvaka, ali u Ligi 1 je još uvijek bez učinka i to naravno zabrinjava sve navijače francuskog velikana.

Leonardo, sportski direktor PSG-a, pronašao je uzroke trenutne slabe forme argentinskog reprezentativca.

"Situacija s Messijem malo je komplikovana. U prvom periodu u PSG-u je više vremena proveo s reprezentacijom nego s klubom, zbog čega ima problem. Uz toliko putovanja, nelagoda je normalna", rekao je Leonardo.

Messi je zamijenjen već na poluvremenu od strane Mauricija Pochettina, a tom promjenom Parižani su na kraju uspjeli da preokrenu rezultat i slave s 2:1 iako su prethodno gubili 1:0 od aktuelnog prvaka Lillea.

Francuski mediji ponovo su opleli po Messiju, te su zaključili da "nije postojao na terenu tokom prvih 45 minuta", zbog čega je Leonardo i stao u njegovu odbranu.

"Normalno je da imate problema s mišićima kada toliko putujete. Slično je i Neymarom", dodao je Leonardo, nakon što su ga upitali koji je konkretan razlog Messijevog ranog izlaska iz igre.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zanimljiv je podatak da je Messi sa preko 15 udaraca u okvir gola igrač koji najviše šutira od početka sezone u prvenstvu Francuske, ali i pored toga nije uspio nijednom zatresti mrežu protivničkih timova, što je bilo nezamislivo dok je bio igrač Barcelone.

Unatoč slaboj formi posljednje vrijeme, Messi je uz Roberta Lewandowskog jedan od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte, a dodjela će biti održana krajem novembra.

Top Komentari

Klicko
Lahko je igrat po španskim livadama protiv eibara elchea granade palencije penal madrida itd.Jedna liga gdje je žunijor vinisijus igrač ne može bit kvalitetna hahah
0 4
denimen9
Ovo je dokaz da je Messi samo bio dio sistema u predobroj Barceloni, a daleko od toga da je on sad neki Ronaldo ili Maradona pa da moze svugdje igrati
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije