Zlatan je plakao na posljednjem treningu, utakmica u nedjelju će biti njegova posljednja na San Siru

Italijanski novinar najavljuje Zlatanov oproštaj

Zlatan je plakao na posljednjem treningu, utakmica u nedjelju će biti njegova posljednja na San Siru

Edmir Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović (40) okončat će karijeru na kraju sezone.

Napadač Milana vjerovatno igra posljednju utakmicu u nedjelju protiv Atalante na San Siru, a tu su informaciju objavili mnogi dobro upućeni novinari u Italiji blisku Rossonerima.

Čovjek koji je prvi radio dokumntarac sa Zlatanom nakon njegovog povratka u Milan i koji je urednik Sky Italija, Di Stefano, napisao je:

"Toliko je dobrih vijesti za Milan u posljednje vrijeme da mi je baš žao da ovo objavim. Zlatan vjerovatno završava karijeru na kraju sezone. Dobio sam informaciju od jednog igrača Milana da je na posljednjem treningu plakao od bolova, ali da igra pod anestezijama i da izdržava, Pioli i medicinski tim mu brane da igra, ali on igra uprkos svemu i svima, želi da bude tu, da ulazi bar zadnjih 5-10 minuta jer želi Scudetto. Jednostavno, Zlatan ne trenira sa ekipom od utorka pa sve do petka, konstantno ga koljeno muči jer mu otiče, modri, stvara nerealne bolove. On tjera inat. Ali sam zna da ima samo dvije opcije na ljeto. Ili da završi mirno karijeru ili da ide na rizičnu kompletnu operaciju koljena i da se spremi za još jednu posljednju sezonu u svojoj karijeri. Jedino što vuče Zlatana za narednu sezonu je posljednji pokušaj osvajanja Lige prvaka, ali šanse su da 90% završi karijeru ove sezone, 10% dajem šanse za nastavak još naredne sezone. On ne može da igra više od 10-15 minuta, doktori iz medicinskog tima su mi ovo potvrdili. Jednostavno koljeno mu otiče i spriječava ga da normalno trči. Operacija? Možda bi spriječila bol na neko vrijeme, da mu olakša, ali bol bi se vratila za par mjeseci. Zlatana je pogodila i smrt Mina Raiole, tako da i to može biti neka prekretnica, iako je koljeno najveći razlog. Ako Milan uzme Scudetto, mislim da je to to. Mislim da gledamo Zlatana posljednji put na San Siru u nedjelju. Volio bih da nije tako, volio bih da me demantuje, on je moj prijatelj, ali on zna šta je najbolje za njega!".

Upravo je utakmica protiv Atalante na San Siru u nedjelju vjerovatno odlučujuća u Milanovoj borbi za Scudetto, jer bi još ostalo gostovanje kod Sassuola.

Podsjećamo da Milanu trebaju četiri boda iz dva kola da zvanično postane prvak Italije. Kiks Milana očekuju u gradskom rivalu Interu, kojeg očekuje gostovanje kod Cagliarija koji se grčevito bori za opstanak, a onda nešto lakši domaći ispit protiv Sampdorije.

Inače, Milan je jučer s 3:1 slavio u Veroni, a upravo je Ibra održao vrijedan govor motivacijski na poluvremenu, kada je na semaforu bilo 1:1, s tim da je domaćin poveo protiv Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znali smo koliko nam je ova utakmica važna. Ibrahimović je pred meč održao govor i rekao je nešto prekrasno: 'Svi se sjaćaju igrača Milana koji su osvojili Scudetto ili Ligu prvaka, pa ako želimo da nas pamte onda imamo tri utakmice da to ostvarimo'. Bolja motivacija im nije trebala", rekao je Pioli.

Zlatanu je ovo drugi mandat u crveno-crnom dresu i zahvaljujući njemu klub se vratio na staze stare slave, a igrači koji igraju u dresu slavnog kluba imaju ugrađen pobjednički mentalitet upravo jer za saigrača imaju nevjerovatno Šveđanina bh. korijena.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SwebihTahir
Samo je jedan Zlatan...igracina, nema sta..!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti