Zlatan Ibrahimović nije prijavljen za Milanove utakmice u Ligi prvaka!

Nema ga na popisu

Zlatan Ibrahimović nije prijavljen za Milanove utakmice u Ligi prvaka!

E. Škorić

Milan je objavio popis igrača za nokaut fazu Lige prvaka, a na njemu nema Zlatana Ibrahimovića, koji je i dalje povrijeđen.

Rossoneri će se susresti s Tottenhamom, u osmini finala, a i dalje imaju velike probleme s povredama.

Nadali su se da će se Ibrahimović uspjeti oporaviti za drugu polovicu sezone nakon operacije koljena u maju 2022., ali švedski napadač i dalje je izvan terena, a u Milanu ne žele s njim riskirati.

Tako će Ibra propustiti duele sa engleskom ekipom, a još veći problem je izostanak prvog golmana Mikea Maignana. Iako se još uvijek vjeruje da će se francuski reprezentativac vratiti protiv Spursa, on ne nije na popisu za prvu rundu nokaut faze Lige prvaka.

Sa spiska je uklonjen desni bek Sergino Dest, a umjesto njega je mjesto u rosteru dobio mladi Thiaw koji je doveden ljetos, a koji može da igra na više pozicija u odbrani.

Sastav Milana za Ligu prvaka: Ballo-Touré, Brahim Diaz, Bennacer, Calabria, De Ketelaere, Florenzi, Gabbia, Giroud, Theo Hernandez, Kalulu, Kjaer, Krunić, Leao, Tatarusanu, Mirante, Origi, Messias, Pobega, Rebić, Saelemakers, Tomori, Tonali, Thiaw

B-Lista: Nava, Jungdal, Paloschi, Coubis, Bozzolan, Bartesaghi, Bakoune, Zeroli, Gala, Foglio, El Hilali, Longhi, Alesi

Sve u svemu, teško će oslabljenom Milanu biti u duelima sa Tottenhamom. Rossonerima ide loše od početka 2023. godine i u Italiji su upali u krizu rezultata. Više nemaju skoro nikakve šanse da odbrane naslov pored razigranog Napolija, a sada je upitno i mogu li izboriti Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iz Kupa su ispali od Torina, izgubili su borbu za trofej Superkupa Italije od gradskog rivala Intera i sada je sav fokus na Ligu prvaka.

Ibrahimović je bio jedan od ključnih za Milanovo osvajanje Scudetta na koji se čekalo 11 godina. Njegov povratak praktično je oživio jednu od najboljih evropskih ekipa, a njegovo odsustvo u ovoj sezoni itekako se osjetilo. Nedostaju dobri rezultati, ali očito i snažan, pobjednički mentalitet unutar tima. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi