Ibrahimović ne razmišlja o penziji: Dokazao sam da godine nisu važne

Ostaje u Milanu

Ibrahimović ne razmišlja o penziji: Dokazao sam da godine nisu važne

Endin Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović u četvrtak je zvanično produžio ugovor s ekipom Milana.

Čelnici kluba sa San Sira ponudili su Ibrahimoviću ugovor do ljeta 2022. godine što je on odlučio da prihvati i poručio je da je jednostavno još uvijek prerano da ide u penziju.

Ibrahimović je se u Milan vratio početkom 2020. godine iz LA Galaxyja i pokazao je da je i dalje na vrhunskom nivou. I ove sezone je ponajbolji igrač Milana, a čelnici kluba odlučili su da mu ponude ugovor na još jednu sezonu.

Iskusni napadač će u oktobru proslaviti svoj 40. rođendan, ali još uvijek igra u sjajnoj formi i poručio je da ne razmišlja o odlasku u penziju.

U dosadašnjem dijelu Serije A Ibrahimović je imao problema s povredama, ali je uspio zabiti čak 15 golova na 17 utamkmica i pokazao je još jednom o kakvom napadaču se radi.

Nakon što je potpisao novi ugovor s Rossonerima poručio je da je dokazao da su godine samo broj, te da se i dalje odlično osjeća što je glavni razlog zašto i dalje igra.

Oglasi

"Siguran sam da je reakcija navijača dobra što ostajem. Čak i ako je neko imao sumnje kada sam dolazio mislim da sam pokazao da godine nisu važne. Sve je u mentalitetu. Uvijek sam se želio dokazati i dati ono najbolje od sebe. Osjećam se jako dobro fizički i mogu i dalje raditi stvari koje najbolje znam", rekao je Ibrahimović.

Pored toga što je glavni golgeter ekipe Ibrahimović se trudi da bude dobar primjer ostalim saigračima, te ne bježi od uloge lidera u ekipi.

"Pokušavam pomoći svima i motivirati ih kada to treba. To mi daje dodatni adrenalin kada vidim kako mladi igrači napreduju. Tako je od prvog dana kada sam se vratio do danas. Vidio sam napredak kod svakog igrača u ekipi. Svi žele dati najbolje od sebe i razumiju koliko požrtvovani moraju biti da budu tu gdje su danas", dodao je napadač Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je u dresu Milana ukupno odigrao 130 utakmica i zabio je 84 gola. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 25 utakmica u svim takmičenjima i uspio je zabiti 17 golova.

Poznato je da je Ibrahimović ponikao u dresu Malmea, a u svojoj bogatoj karijeri igrao je još za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, PSG, Manchester United, LA Galaxy i Milan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti