Ibrahimović ponovo u centru pažnje: Jedna odluka je definitvna, ali ima još upitnika
FOTO: EPA

Šveđanin se trenutno oporavlja od povrede

Ibrahimović ponovo u centru pažnje: Jedna odluka je definitvna, ali ima još upitnika

H. Zilić

Zlatan Ibrahimović ponovo je u centru pažnje. Dosta se piše o njegovom nastavku karijere, a ugledna Gazzetta dello Sport sinoć donosi vijest da sudbina Ibrahmovića isključivo zavisi od Milana.

Navodno je Šveđanin donio odluku da ne želi u potragu za novim klubom i to je konačan stav švedskog napadača.

Ako Rossoneri ne produže ugovor naredno ljeto Ibrahimović završava karijeru i vjerovatno će krenuti trenerskim putem.

U slučaju da Milanezi odluče produžiti ugovor Zlatana bi gledali još jednu sezonu na fudbalskim terenima i to u 42. godini života.

Trenutno se oproavlja od povrede i očekuje se uskoro njegov povratak na teren, ali izgledno je da će Milan biti njegov posljendji klub u igračkoj karijeri.

Govorilo se o odlasku u Saudijsku Arabiju gdje bi uz Cristiana Ronalda zaisgurno pojačao popularnost lige, ali od toga neće biti ništa.

Oglasi

Postoji i mogućnost da Šveđanin bude dio stručnog štaba Stefana Piolija koji je aktuelni trener Rossonera.

"Sviđa mi se Milan i sretan sam ovde. To je moj drugi dom. Tako da bih mogao ostati ovdje živjeti nakon što se povučem iz fudbala kao igrač", rekao je Zlatan Ibrahimović za RAI 1.

Zlatan Ibrahimović se vratio u Milan u januaru 2020. nakon godinu i po dana u provedenih MLS-u. Takođe je igrao za ovaj klub između 2010. i 2012. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dakle, konačan rasplet o sudbini Zlatana Ibrahimovića sačekat ćemo do juna mjeseca.

Tačnije vidjet ćemo da li Rossoneri žele Ibrahimovića još godinu dana kao igrača ili će to biti kraj jedne velike i bogate karijere.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi