Zlatan Ibrahimović napustio Manchester United

Crveni đavoli objavili

Zlatan Ibrahimović napustio Manchester United · Zvanično

Midhat Šljivak

Zlatan Ibrahimović napustio je Manchester United.

Ovu vijest su večeras Crveni đavoli potvrdili na službenim stranicama kluba gdje su se zahvalili Ibri na svemu što je učinio za klub.

"Manchester United i Zlatan Ibrahimović su sporazumno raskinuli ugovor. Klub mu se zahvaljuje na svemu što je učinio za nas i želi mu sve najbolje u budućnosti".

Novi tim za iskusnog švedskog asa trebao bi biti Los Angeles Galaxy, a Ibra se na Instagramu oprostio od Uniteda.

"Lijepim stvarima uvijek dođe kraj. Vrijeme je da idem dalje nakon dvije fantastične sezone u Manchester Unitedu. Hvala svima koji su sarađivali sa mnom u ovom dijelu moje karijere".

Švedski napadač je za United odigrao 53 utakmice, postigao je 29 golova i upisao 10 asistencija, te je osvojio tri trofeja, Community Shield, Liga Kup i Evropsku ligu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi