Iz rubrike 'gdje je i šta radi?': Anderson Luis de Abreu
Iako je Anderson odavno izbrisan sa lica zemlje, ni danas mu godine ne predstavljaju problem jer je još uvijek u 'dvadesetim'.

Kao da je nestao sa lica zemlje

Iz rubrike 'gdje je i šta radi?': Anderson Luis de Abreu

Kada se penješ stepenicama uspjeha, uvijek pozdravi one koje budeš sreo, jer ćeš ih možda opet sresti kada budeš silazio. Tako barem kaže jedna poslovica. 

Da li ih je pozdravljao Anderson Luis de Abreu Oliveira ili nije, ne znamo, ali jasno je da ih je ponovo sreo i to veoma brzo. Nakon što se vinuo u nebesa transferom u Manchester United i postao preko noći veoma popularan vezni fudbaler, za Andersona mnogi danas ne znaju ni gdje igra.

Mi ćemo vam odmah dati odgovor na ovo pitanje - ne igra on nigdje. Anderson je bez kluba od sredine januara kada je napustio brazilski Internacional. Godinu dana prije toga igrao je za ekipu Coritibe koja se takmiči u Seriji B brazilskog fudbala. Mnogi ovakav pad mogu pravdati brojem godina, ali ne i Anderson, jer je njemu tek 29.

Ovaj fudbaler je tokom karijere osvojio dosta trofeja kojima se ne može pohvaliti vjerovatno nijedan fudbaler koji ima 29 godina, bez kluba je, i posljednji klub mu je bio u drugom rangu. Liga šampiona, četiri titule prvaka Engleske, dva Liga kupa, prvak Portugala, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo. Ti trofeji krase vitrine zaista bogate fudbalske karijere Andersona.

Pad ovog fudbalera počinje otpirlike kada je i Sir Alex Ferguson otišao iz Manchester Uniteda. Legendarni škotski stručnjak je otišao u penziju nakon sezone 2012/13, a samo pola godine kasnije Anderson je napustio klub i prešao u Fiorentinu. Bilo mu je samo 25. Tamo se zadržao na posudbi godinu dana, a nakon povratka bilo je jasno da više nema mjesta na Old Traffordu pa je prešao u Internacional. Ni tamo, kao ni na posudbi u Cortibi, se nije snašao i danas je bez kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Anderson danas, po stranici Transfermarkt.com, vrijedi samo 1,5 miliona eura i vjerovatno neće zahtijevati visoku platu, pa bi on mogao biti dobra prilika za neki klub koji još uvijek vjeruje da ga može dići iz mrtvih. Vjerovatno se može koliko-toliko 'oživjeti' fudbaler koji je svojevremeno osvojio nagradu Golden Boy (2008. godine).

Za kraj ćemo samo dodati da je Anderson u Mancerhster Unitedu odigrao debelo preko 100 utakmica. Samo u Premier ligi je nastupio 105 puta, a tokom karijere je imao čast da 40 puta zaigra i u Ligi prvaka. Također, odigrao je i osam utakmica za reprezentaciju Brazila koju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji može gledati samo iz kućne fotelje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
Propao lik ko Drenthe, Bojan, Matias Fernandes, Pato i ostala ekipa sa FM 2008 :D
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi