Mitska tuča dvije zvijeri: Ibrahimoviću slomljeno rebro, brutalni obračun trajao 25 minuta

Ceh platio treći igrač

Mitska tuča dvije zvijeri: Ibrahimoviću slomljeno rebro, brutalni obračun trajao 25 minuta

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je tokom karijere imao veliki broj incidentnih sitaucija. 

Ibrahimović trenutno obnaša svoj drugi mandat u Milanu nakon što je prethodno dres Rossonera nosio od 2010. do 2012. godine.

U prvom mandatu Ibrahimović je imao i žestok obračun sa Ougchijem Onyewuom, super snažnim američkim defanzivcem.

Zlatan je visok 195 cm, vaga oko 95 kilograma te ima crni pojas što je tokom karijere vrlo često demonstirao te je vrlo često znao udariti saigrače tokom treninga.

S druge starne Onyewu i nije toliko poznat ljubiteljima fudbala, ali je bivši reprezentativac SAD-također prava zvijer jer je visok 193 cm i 100 kilograma.

Već od prvog dana se njih dvojica uopšte nisu mirisala, a nakon što je na jednom od treninga Ibra uletio klizeći Onyeweu došlo je do brutalnog obračuna.

Oglasi

Prema riječima svjedoka Ibrin start uopšte nije bio toliko pasan, ali se Amerikancu uopšte nije dopao. Onyewu je ustao, uhvatio Zlatana za vrat i onda je počela mitska tuča.

"Kada sam ostao osjetio sam udarac u rame. To nije bila dobra ideju za Onyweuva. Udario sam ga glavom i poletili smo jedan na drugog. Hjetli smo jedan drugom da otkinemo dijelove tijela", napisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

"Bilo je brutalno. Valjali smo se po terenu te udarali šakama i nogama jedan drugog. Bili smo ljuti i ludi. Bila je to borba na život i smrt."

Ibrahimović je poslije bio realan kazavši kako nije bilo pobjednika. "Niko nije pobijedio, on je čudovište. Jak je kao i ja i ne vidim pobjednika."

O kakvoj tuči se radilo najbolje govore riječi Gennara Gattusa koji je na kraju platio ceh.

Oglasi

"Imao sam tu ludu ideju da uđem i razdvojim ih, na kraju sam dobio po šamar od obojice. Na kraju su se borili 25 minuta, a niko nije prišao da ih razdvoji."

Massimo Ambrosini je kazao da mu je ta tuča bila jedan od najstrašnijih dana u životu te da uopšte nije lijepo vidjeti dva čovjeka od po 100 kg kako se tuku.

Ibrahimović je kasnije potvrdio da je prilikom tuče slomio rebro, a Amerikanac je bio skroman i nije želio više detaljasti osim što je potvrdio sukob kazavši da ne želi da pokreće kontroverze.

"Možda nisam trebao uraditi to što sam uradio, na kraju dana smo se izvinili jedan drugom i tu je završilo", kazao je bivši američki fudbaler.

Ibrahimović se desetak godina kasnije vratio u Milan te je i dalje heroj navijača Rossonera, dok se Onyweua sjećaju samo rijetki.

Zlatan Gattusa bacio u kantu za smeće

Iz perioda prvog Ibrinog boravka u Milanu poznata je anegodata za Gattusom kada je veznjak završio u kanti za smeće. 

Na jednom od treninga Rino je odlučio da nervira i dosađuje Zlatanu. Jasno je da jednostavno nije imao šansi protiv 20-ak centimetara višeg Šveđanina bh. korijena. Svejedno je pokušao, ali je završio u smeću.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jednom je Gattuso odlučio da dosađuje Ibrahimoviću tokom cijelog treninra. Provocirao ga je, ali Zlatan ne bi rekao ni riječ, barem se tako činilo", ispričao je prije nekoliko godina Thiago Silva.

"Dvojica su se srela na putu ka svlačionici, tada je Ibrahimović zgrabio Gattusa i bacio ga u kantu za smeće. Nismo vjerovali svojim očima, pogotovo kad smo vidjeli Gennarov izraz lica. Cijelu sedmicu sam se smijao", dodao je tada brazilski štoper.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Tesko nosonji slomiti onoliki nos...a price su bilo nekad.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi