Ibrahimović se vratio iz penzije i jednim potezom u Ljubljani se pobrinuo da o njemu priča Balkan!

Učestvovao na humanitarnom meču

Ibrahimović se vratio iz penzije i jednim potezom u Ljubljani se pobrinuo da o njemu priča Balkan!

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović se na kraju prošle sezone oprostio od fudbala nakon dvije decenije vrhunske karijere, ali mu nije trebalo dugo da se vrati omiljenom sportu. 

U petak navečer je u Ljubljani odigran humanitarni meč za pomoć stradalim od poplava u Sloveniji, a bez sumnje prva zvijezda večeri je bio Ibrahimović.

Uoči same utakmice Zlatan se jednim potezom pobrinuo da o njemu priča cijeli Balkan i to zbog njegovog zaista gesta vrijednog pažnje.

Iako je na terenu slovio za bahatog i prepotentnog fudbalera na stadionu Stožice Ibrahimović je pokazao suštu suprotnost.

Kada je istrčavao na teren jednom dječaku se obradovao kao vlastitom djetetu, odveo ga je do ostalih igrača te se pobrinuo da mladi Slovenac zauvijek zapamti susret sa Ibrom.

Oglasi

Rezultat utakmice je bio u drugom planu, ali u duelu Plavih i Crvenih Ibrahimović je uspio postići gol iz penala, a konačan rezultat glasio je 1:1. Poslije penala sa 5:4 slavili su Plavi.

Poslije meča Ibrahimović se družio sa fanovima i niti jednom nije ostao dužan. Strpljivo i sa osmijehom je dijelio autograme i pravio selfije.

"Ibrahimović se vozio pet sati iz Milana po našim cestama", u šali je rekao trener Plave ekipe Matjaž Kek.

Inače na stadionu Stožice se okupilo oko 16.000 gledatelja, a ukupno je prikupljeno više od 3.5 miliona eura.

Osim Ibre na meču su još igrali: Gianluigi Buffon, David James, Oliver Bierhoff, Nemanja Vidić, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Havier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Mikael Silvestre, Aljoša Asanović, Mario Mandžukić, Vladimir Šmicer, Miroslav Klosedorf, Robert Koren, Aleksandar Radosavljević, Bojan Jokić i Markos Tavares.

Top Komentari

komentator1
Dobri nas Bosnjanin Ibro
1 0
user1676120021
Klosedorf
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije