Najavljeno brutalno prebijanje Zlatana Ibrahimovića: "Zbog onog što je napravio 2011. godine..."
Zlatan Ibrahimović je zbog svoje prgavosti česta meta profesionalnih boraca (Foto - Jonathan Rebboah / Reuters - AFP)

MMA borac želi obračun sa švedskim fudbalerom

Najavljeno brutalno prebijanje Zlatana Ibrahimovića: "Zbog onog što je napravio 2011. godine..."

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović je ovog ljeta završio veliku fudbalsku karijeru i sada se može posvetiti drugim stvarima. Dobio je švedski fudbaler nekoliko izazova da uđe u ring, a posljednji je stigao od poljskog MMA borca Dariusza Kazmierczuka (49) koji je spreman brutalno prebiti Zlatana zbog događaja iz 2011. godine.

Zlatan Ibrahimović je pored čudesnih fudbalskih vještina dobo poznat i kao majstor taekwondoa. Ima crni pojas u ovom borilačkom sportu čije je vještine često znao koristiti i na fudbalskom terenu.

Objavljivao je Ibrahimović snimke s treninga i zainteresovao je mnoge borce koji ga pozivaju na obračun u ringu. Sada je to učinio i poljski veteran Dariusz Kazmierczuk koji ima namjeru da se osvetu legendarnom fudbaleru za ono što se desilo prije više od jedne decenije.

49-godišnji MMA borac iz Poljske bijesan je na Ibrahimovića jer je 2011. godine učestvovao u lovu na lavove i najavio je da će ga prebiti zbog toga jer je on ogroman zaštitnik životinja.

"2011. godine kučkin sin zvani Zlatan Ibrahimović je ubio lava. Otišao je s gomilom magaraca u lov i ubili su lava samo zbog trofeja. Izvukao se bez posljedica, ali ja mu spremam brutalno prebijanje", poručio je poljski MMA borac.

Oglasi

Ibra je samo kratko odgovorio na provokaciju nazivajući Kazmierczuka palačinkom i nije ulazio u dalju raspravu, ali nema dileme da bi eventualni ulazak Zlatana u ring u nekoj vrsti borbe izazvao popriličan interes svjetskih medija.

Dariusz Kazmierczuk jeste godinama u ovom sportu. Ipak, njegove izvedbe mu ne garantuju ništa veliko jer je 49-godišnjak u 15 borbi na omjeru od tri pobjede i čak 12 poraza.

Zlatan bi imao popriličnu prednost u visini. Razlika je gotovo 20 centimetara i s malo treninga vjerovatno bi se mogao nositi s osam godina starijim poljskim borcem koji nije ništa posebno u MMA svijetu.

Imao je Ibrahimović javnih obračuna na terenu i svlačionicama, ali svakako da bi ga bilo interesantno vidjeti u sportu koji mu je oduvijek bio drugi izbor.

Treba napomenuti da pored poljskog MMA borca Ibrahimovića u ringu želi vidjeti i YouTuber KSI koji mu je ponudio boks meč. Odgovor nije dobio.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Razbio bi ga ibra
2 2
BosanskaSvedska
Ko beba zvecku!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi