Maignan i Tomori na meti rasista, a onda je pravdu u svoje ruke uzeo Zlatan Ibrahimović
Foto: Screenshot

Ružne scene na Sardiniji

Maignan i Tomori na meti rasista, a onda je pravdu u svoje ruke uzeo Zlatan Ibrahimović

Eldar Ganibegović

Milan je sinoć u 30. kolu italijanske Serije A s 0:1 savladao Cagliari na gostovanju u Sardiniji.

Gol vrijedan tri boda, i to kakav gol, u 60. minuti postigao je Ismael Bennacer, Milan se novom pobjedom vratio na vrh Serije A te je osam kola prije kraja u najboljoj poziciji u borbi za Scudetto. Rossoneri imaju 66 bodova, tri više od Napolija i šest od gradskog rivala Intera, koji istina ima i jedan meč manje.

Međutim, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka viđene su i neke ne baš tako lijepe scene, s obzirom na to da su rasistički vrijeđani igrači Milana Mike Maignan i Fikayo Tomori.

"Ovaj dan utakmice u Seriji A bio je posvećen borbi protiv rasizma, ali pred nama je još dug put i moramo se nastaviti boriti zajedno", objavio je Milan nakon utakmice.

Oglasi

Potvrdu o vrijeđanju Maignana i Tomorija dao je i trener Milana Stefano Pioli.

"Mike Maignan mi je rekao da je moguće čuti neke uvrede iza gola", rekao je Pioli za DAZNi dodao:

"Prvi put je tako reagirao, pa se nešto dogodilo. Isto mi je rekao i Tomori. Uvijek se kaže kada se takve stvari dogode, da to niko ne zaslužuje."

Napadač Cagliarija Joao Pedro rekao je da nije čuo nikakvo rasističko zlostavljanje i stao je u obranu navijača kluba.

"Nisam ništa čuo. To je vrlo delikatna stvar, ali ja sam u to vrijeme bio u veznom redu. Ovo nije ugodna situacija za pričati, ali ja sam ovdje već osam godina i branit ću navijače jer nisam ništa čuo", dodao je Pedro.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon utakmice vidjeli smo i svađu obje momčadi, a nije moglo proći ni bez Ibrahimovića koji je dijelio pravdu. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi